Szabad vizek (képgalériával)2020. augusztus 12. (szerda) 19:00 - Politikanews/9556_0_300.jpgAláírást gyűjt az Magyar Szocialista Párt a szabad vizek megőrzéséért. „A Balaton mindannyiunké!” nevű kezdeményezés célja, hogy megőrizzék és fejlesszék hazánk természetes és szabad tavait és folyóit. A párt szerint a Fidesz közeli vállalkozók gátlástalanul vásárolják fel és sajátítják ki ezeket a helyeket. Az MSZP eddig több mint százezer szignót gyűjtött össze, az új cél pedig a négyszázezer.

„A Balaton mindannyiunké!” Ezzel a felirattal ellátott stand fogadta ma azokat, akik a Városház téren jártak. Varga László a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, Nyakó István, a párt sajtófőnöke és Molnár Zsolt pártigazgató aláírásgyűjtés céljából érkezett városunkba. Az MSZP a természetes és szabad tavaink, illetve vizeink megőrzéséért gyűjti az aláírásokat mivel azok amellett, hogy ezek minden magyar közös öröksége, hazánk természetes kincsei is.

„Minden természetes vízpart megőrzéséért gyűjtünk aláírásokat, ami nemcsak a balatoniak ügye, hanem az egész országé, valamennyi magyar emberé, hiszen azt gondolom, hogy Ózdról is rengetegen voltak akik fiatalkorukban, vagy akár ma is eljutnak a Balatonhoz, vagy a Velencei tóhoz és azt tapasztaljuk, hogy a Fidesz közeli vállalkozók gátlástalanul vásárolják fel, sajátítják ki, szerzik meg maguknak a közös kincseinket” - mondta Molnár Zsolt, a Magyar Szocialista Párt pártigazgatója.

Az MSZP eddig több mint százezer aláírást gyűjtött össze országszerte. Több száz kisebb és nagyobb településen jártak már és mennek még a közeljövőben. A mostani kezdeményezésre városunk több önkormányzati képviselője is kilátogatott. Molnár Zsolt elmondta, hogy nem először járt már Ózdon és egy nagyon jó közösséget ismert meg a helyi szocialistákban. A helyi szervezet elnöke egyébként elmondta, hogy hamarosan tisztújítás következik helyben és megyei szinten is.

„A választmány meghatározta, hogy országosan tisztújítás következik, ennek értelmében a helyi szervezeteknél is és a megyén is egy folyamatos felmenő rendszerben történik a tisztújítás. Ózdon jövő héten kedden 18-án lesz a taggyűlés, ahol megválasztjuk az új tisztségviselőket, elnökséget, majd a megyén szeptember 5-én kerül sor a küldöttgyűlésre” - emelte ki Kiss Sándor, a Magyar Szocialista Párt Ózdi Szervezetének elnöke.

Az MSZP új célja a négyszázezer aláírás megszerzése. A helyi szervezet városunkban is tovább gyűjt majd az aktivistáikon keresztül. Emellett a népszavazási kezdeményezést a párt honlapján is alá lehet írni.


556_0_t 556_1_t 556_2_t 556_3_t
556_4_t 556_5_t
Vissza