Önbíráskodó férfi2020. augusztus 14. (péntek) 19:00 - Rendőrségnews/9561_0_300.jpgVascsővel törte be haragosa autójának szélvédőjét egy ózdi férfi. A garázdaság bűntett és rongálás vétség elkövetésével megalapozottan gyanúsított személyt az esetet követően gyorsan kézre kerítették az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai. Fontos, hogy amennyiben valamilyen sérelem ér minket, értesítsük a hatóságokat, és ne az önbíráskodást válasszuk.

Ózd centeri részén egy bűncselekmény borzolta a kedélyeket a napokban. Az eset során egy parkoló autó látta kárát két, egymástól eltérő véleményen álló ember nézeteltérésének. Információink szerint szerelemféltés is közrejátszhatott az ügy alakulásában.

„Az ózdi kollégáim garázdaság bűntett, illetve rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatnak nyomozást egy 37 éves helyi férfivel szemben. A gyanúsított még augusztus 12-én az esti órákban egy Ózdon parkoló személyautó szélvédőjét egy vascsővel betörte. Ezt az autót egyébként az egyik haragosa használta. Az indulatos férfi, akit előállítottak a nyomozók, illetve a járőrök az egyenruhásoknak beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését” - mondta Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Bár a helyi férfi nem tagadta tettét, az általa okozott kár mértéke és a cselekmény súlyossága nem indokolta az előzetes letartóztatást. Így a tanúvallomás felvétele után távozhatott az Ózdi Rendőrkapitányságról, de az ügyben indított nyomozás folyamatban van.

Ha konfliktusba keveredünk vagy úgy érezzük sérelem ért, ne próbáljuk magunk megoldani önbíráskodással a helyzetet, hanem értesítsük minél előbb a hatóságokat. Akik a megfelelő jogkörrel el tudnak járni az ügyben.

Ebből az esetből is látszik, hogy nem érdemes megszegni a törvényeket, hiszen a legtöbb esetben a rendőrök néhány óra alatt kézre kerítik a feltételezhető előkövetőt. Természetesen vannak olyan esetek, amikor hosszú, akár évekre elnyúló nyomozásra kerül sor, de mint Janasóczki Attila is elmondta, minden erejükkel azon dolgoznak, hogy a lehető leghamarabb kézre keríthessék a bűnösöket.

Vissza