Piaci körkép2020. augusztus 14. (péntek) 19:00 - Városnews/9563_0_300.jpgDrágult a paradicsom, a csemege kukorica pedig sláger a helyi piacon. Népszerű emellett a dinnye és az őszibarack is a vásárlók körében. A lecsószezon elindulásával pedig a paprika és a paradicsom is sokaknál kerül a kosárba. Utóbbi árnövekedését főként az időjárás és a beszállítás körüli nehézségek okozzák.

A hétvégére készülve ma is sokan keresték fel friss árukért a Városi Piacot. A vásárlók az alapvetőnek számító zöldségek és gyümölcsök mellett most is főként a slágernek mondható termékeket keresték. A kereskedők szerint jelenleg nagyon népszerű a jó minőségű csemege kukorica és az őszibarack, amit elég jó áron lehet megkapni. Emellett persze a lecsószezon is megkezdődött, így paprikából és paradicsomból is sok kerül a kosarakba. Utóbbinak azonban a napokban elkezdett felfelé ívelni az ára.

„Az elmúlt hetekhez képest úgy néz ki, hogy a paradicsom drágult valamelyest. Valószínű, hogy az időjárás miatt, vagy pedig a másik oka, hogy a fóliások kifogytak, és a szabad földiek még nem nagyon jöttek be, de reméljük azt, hogy a következő hetekben esik valamelyest az ára” - mondta Fedora István, kereskedő.

Az általunk megkérdezettek szerint a frissesség és a minőség mellett az ár is szerepet játszik a vásárlás során. Többek szerint megfelelőek az árak, míg mások úgy vélik, számos terméknek nagyon felment az ára.

„Jelen pillanatban elég olcsó, legalábbis ezt látom. Én csak apróságokat vettem: zöldségfélét, paprikát, ilyesmit. Paradicsomot szeretnék venni, látom, hogy 350 forint, úgyhogy maximálisan meg vagyok elégedve az árakkal” - nyilatkozta Németh Zoltán.

„Nagyok az árak, nagyok és a kisnyugdíjasnak nincs pénze semmire, de erre főleg” - hangsúlyozta Bárdos Józsefné.

Megkérdeztük az egyik kereskedőt, mit gondol: több gyümölcsöt vesznek-e a vásárlók a járványügyi helyzet miatt. Elmondta, hogy  mindenképp többen keresik fel a piacot a nyitottság és a betartható távolság miatt. Ennek ellenére ma a vásárlók kevesebb mint fele viselt maszkot a vásárlás során.

Vissza