Kellemes délután (képgalériával)2020. augusztus 18. (kedd) 19:00 - Egyháznews/9568_0_300.jpgNagyboldogasszony ünnepéről emlékeztek meg a hívek a görögkatolikus parókián. A Szent Liturgia után az érdeklődőket idén is vendégségbe várták az V. Parókiai Lecsó Partira. A rendezvény célja a főzésen kívül most is a közösség fejlesztése és egy jó hangulatú délután eltöltése volt.

Nagyboldogasszony ünnepén Mária mennybevételéről emlékeznek meg a katolikus egyházak. Ezen a napon Jézus anyja a földi létből testben és lélekben egyenesen a mennyei boldogságba jutott. Ezt az ünnepet nagy előkészület előzi meg a helyi Görögkatolikus Egyházközség tagjai számára, akik a járványügyi helyzet ellenére számos programon vannak túl.

„Egy fontos időszaknak a végén vagyunk most, méghozzá az Istenszülő elhunytát megelőző böjti időszakon. Ez a böjti időszak másféleképpen telt el az egyházközségünknek az életében, hiszen ennek az időszaknak a végén általában el szoktunk zarándokolni Máriapócsra közösen az egyházközség tagjaival. Most azonban ott nem tudták fogadni a nagyobb létszámú csoportokat, így át kellett alakítani a betervezett programokat, és így a héten Sajópálfalára zarándokoltunk el egyik fő mozzanataként a böjti időszaknak” - mondta Bodnár Dániel, görögkatolikus parókus.

Az ünnepi liturgia után az V. Parókiai Lecsó Partira várták a híveket a templom mögötti kertben. Ahogy minden évben, úgy most is a közösségépítés volt az összejövetel célja. Tavalyhoz hasonlóan, több fajta lecsót főztek, amelyeket az egyházközség tagjai készítettek.

„Lesz májas, lesz cukkinis, több fajta. Egyben megcsináljuk az egészet, és versenyezni fogunk, hogy kié lesz a legjobb. Őszintén megmondom, hogy még én sem ettem májasat, de biztos, hogy jó lesz. Cukkinisat pedig tavaly csináltunk, annak nagyon nagy sikere volt. Lesz sima, meg még tojásos lecsó” - emelte ki Füleki Antalné.

Míg az ételek elkészültek, a résztvevők egy rejtvényekből álló játékban is összemérték tudásukat, amely során a templomot is át kellett kutatni a nyomokért, a győztes pedig ajándékot is kapott a megmérettetés végén.


568_0_t 568_1_t 568_2_t 568_3_t
568_4_t 568_5_t
Vissza