Isten közelsége (képgalériával)2020. augusztus 23. (vasárnap) 18:06 - Egyháznews/9579_0_300.jpgVárosunkba látogatott a Magyar Continental Singers. A keresztény előadói szolgálat nyári turnéjának záró koncertjét a Magyar Pünkösdi Egyház Ózdi Gyülekezetének Imaházában hallgathatták meg az érdeklődők. A csoport célja, hogy különböző művészeti eszközök segítségével közvetítse a Biblia örömhírét.

Hívekkel és érdeklődőkkel telt meg a Magyar Pünkösdi Egyház Ózdi Gyülekezetének Imaháza, ugyanis itt vendégszerepelt a Magyar Continental Singers. A csoport nem először jár városunkban, hogy zenei élményt nyújtson mindazoknak, akik szeretnének részesei lenni az előadás hangulatának.

„Amellett, hogy az evangélium üzenetét szólaltatják meg, ezekben az énekekben van benne egy csomó olyan érték, amely a mai világban kiveszőfélben van. Ilyen például a harmónia és a szépség. Az, hogy olyan énekek és művek szólalnak itt meg, amelyek szépen meg vannak komponálva, és egyfajta esztétikai élményt is nyújtanak a hallgatóságnak. Szerintem a mai világban ez kiveszőfélben van” - mondta Baráti Róbert, lelkipásztor.

Ez a mostani alkalom nem jöhetett volna létre Oláh Krisztián nélkül, aki amellett, hogy a helyi gyülekezet tagja, évek óta segíti a Magyar Continental Singers munkáját.

„2008-ban nyertem először felvételt a Magyar Continental Singers nyári csapatába. Azóta szinte állandó csapattag lettem, mert van egy élőzenekaros évközi formáció, aminek szintúgy a tagja lettem. Aki egyszer bekerült a Continentalba, egy nagycsaládba nyer felvételt. Hazai pályán vagyok, annyi különbséggel, hogy most szervezőként, és nem énekelek” - nyilatkozta Oláh Krisztián, a Magyar Continental Singers tagja.

A csapat egy tíz állomásból álló turnét zárt városunkban. A felkészülés korábban egy táborral kezdődött, ahol elkészítették és színpadra állították a produkciót. Emellett minden egyes fellépés különböző, hiszen más energiák érkeznek a nézőktől az előadók felé.

„Ez egy komplex zenei élmény. Na most emellett mindenképp egy lelki élmény is. Úgy gondolom, hogy kortól, nemtől, származástól függetlenül bárkinek tudom ajánlani, aki ráér és el tud jönni. Mindenképp többel megy haza, mint ahogy érkezett, én azt gondolom. Akár zeneileg, akár lelkileg tud épülni. Én is rengeteget épültem, mikor a közönség soraiban voltam, vagy amikor még tag voltam. Nagyon sokat tud adni egy ilyen koncert” - emelte ki Szentpétery Mózes, a Magyar Continental Singers vezetője.

A mintegy 90 perces koncert során a dalok mellett prózai részek is elhangzottak, melyek a muzsika üzenetének jobb megértését segítették. A produkciót ez alkalommal is koreográfia, illetve különböző fényhatások színesítették.


579_0_t 579_1_t 579_2_t 579_3_t
579_4_t 579_5_t 579_6_t 579_7_t
Vissza