Öten sérültek (képgalériával)2020. augusztus 24. (hétfő) 19:00 - Rendőrségnews/9581_0_300.jpgIttasan okozott balesetet tegnap este egy ózdi férfi a Bolyki főúton. Az eset vasárnap késő este 11 óra 20 perckor történt. A vétkes sofőr két utasával együtt egy Volkswagen típusú gépjárművel hajtott Szentsimon irányába, amikor eddig ismeretlen okból átsodródott a bal oldali sávba és a vele szemben szabályosan közlekedő Mazdának csapódott. Utóbbi autót egy ózdi hölgy vezette, ők ketten utaztak a kocsiban.

Az elsődleges orvosi vélemény szerint mindannyian súlyos sérüléseket szenvedtek. Elsőként az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai érkeztek a helyszínre, akik megállapították, hogy a Volkswagen sofőrjénél alkalmazott alkoholteszt pozitív értéket mutat. Ezért súlyos testi sértést okozó járművezetés ittas állapotban bűntett megalapozott gyanújával büntető eljárás keretében vizsgálják az ügy körülményeit.

A forgalmat a helyszínelés idejére először teljes, majd félpályás útlezárással korlátozták. Információink szerint több sérültet is a megyei kórházba szállítottak az Országos Mentőszolgálat munkatársai. Az esetnél az ózdi tűzoltóknak is be kellett avatkozniuk.

„A helyszínre kollégáim kettő darab gépjárműfecskendővel és kilenc fővel vonultak, ahol azt látták, hogy két személyautó frontálisan ütközött. Az egyik személyautóban három fő utazott, a másikban kettő fő. Az öt főből összesen négy súlyos sérült volt, illetve egy személy könnyebben sérült. Kettő főt kollégáim feszítővágó segítségével emeltek ki az autóból” - mondta Czene Zsolt, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnok-helyettese.


581_0_t 581_1_t 581_2_t 581_3_t
581_4_t 581_5_t 581_6_t 581_7_t
Vissza