Halak a parton (képgalériával)2020. augusztus 28. (péntek) 19:00 - Sportnews/9595_0_300.jpgHatodik alkalommal rendezték meg a Pontykalózok Ózdi Horgásztó Bojlis Kupát. A verseny ezúttal is telt házzal startolt el, a maximális 15 csapat részvételével. A viadalon a 4 kilogramm feletti pontyok vagy amurok számítanak. A megmérettetés vasárnap délig tart, a csapatok pedig szeretnék megdönteni a legutóbbi összfogás rekordot, vagyis az 1338 kilogrammot.

Szikrázó napsütésben vette kezdetét a VI. Pontykalózok Ózdi Horgásztó Bojlis Kupa. A csapatok jókedvű beszélgetések közepette várták a 12 órát, ugyanis ekkor szólalt meg a 48 órás viadal indulását jelző dudaszó. Ezt követően megkezdték az etetést. Elmondható, hogy a versenyzők nagy része visszajárónak számít, és szinte már a viadal befejezésekor elkezdődik a nevezés a következő körre.

„Igazából a közösség, amelyet próbáltunk mindig is összekovácsolni, mindig is szívesen visszajárnak hozzánk. Emellett az Ózdi Horgásztónak is van vonzereje, köszönhetően a gyönyörű halaknak, amelyek úszkálnak benne. Úgy gondolom, hogy Peti barátunk nagyon jól kezeli a tavat. Emiatt is nagyon nagy az igény erre a versenyre. Sajnos az idén a koronavírus miatt csak két alkalommal tudtuk megszervezni, de ez a telt ház mindig bizonyítja a munkánk sikerességét, és valamit jól csinálunk, illetve színvonalas a rendezvény” - emelte ki Egyed Richárd, szervező.

Minden egyes ilyen típusú versenyen speciális szabályokat kell követniük a résztvevő csapatoknak. Összességében elmondható, hogy a cél minden esetben a szórakozás mellett a halak védelme.

„Az a lényeg, hogy minimum öt pontyzsák legyen minden csapatnál, hogy a halak kényelmesen legyenek, és ne kelljen gyorsan többször egymás után mérlegelni. Napi négyszer szoktunk körbe menni mérlegelni. Nagyon fontos a nagy méretű szák a halak védelme érdekében. Emellett a bölcső, a szájfertőtlenítő, a szakáll nélküli horog. Emellett mindig felhívjuk a figyelmet a kíméletes fárasztásra” - mondta Ari „Lacibetyár” László, szervező.

A horgászok azt tartják az Ózdi Horgásztóról, hogy nehéz előre megtippelni, hogy milyen lesz a halak étvágya. Gyakran egy enyhébb front is nagy változást tud hozni a kapások szempontjából.

„Mi mindig ugyanazzal a taktikával vágunk neki a versenyeknek. Most sikerült kihúznunk azt a helyet, amit szerettünk volna, kíváncsi leszek, hogy ez mit fog hozni. Az elmúlt versenyeket innen elég jó eredményekkel hozták, akkor még nem sikerült ide besorsolnunk. Nagyon reménykedek benne, hogy minél előrébb végzünk” - nyilatkozta Tengely Ottó, az Unicum Team versenyzője.

A megmérettetés egészen vasárnap délig tart majd. A szervezők szeretnék, ha az összefogás meghaladná az 1338 kilót, és sikerülne megdönteni a korábban felállított rekordot.


595_0_t 595_1_t 595_2_t 595_3_t
595_4_t 595_5_t 595_6_t 595_7_t
595_8_t 595_9_t
Vissza