Közúti baleset (képgalériával)2020. augusztus 31. (hétfő) 19:00 - Rendőrségnews/9600_0_300.jpgBalesetet szenvedett egy autó Járdánházán. A szürke színű Daewoo a rendelkezésre álló adatok alapján átlépte a megengedett legnagyobb sebességet, és ez is hozzájárult a szerencsétlenséghez. Az eset során alkoholos befolyásoltságot nem állapítottak meg az egyenruhások. A sofőr könnyű, míg az utasa súlyos sérüléseket szenvedett.

Épp egy hete a Bolyki főúton ittasan okozott karambolt egy autós. Akkor öt fő sérült meg a balesetben. Ezúttal Járdánházán történt ütközés. A szürke színű Daewoo Nubirát vezető férfi Borsodnádasd felől közlekedett Arló irányába a IV. Béla úton. Ezen a szakaszon egyébként korábban is történt már szerencsétlenség.

„Az eddigi adataink szerint a megengedett legnagyobb sebességet túllépte, és jobb oldalra letért az úttestről. Gyakorlatilag a patakhídnak és a szalagkorlátnak ütközött, és innen sodródott tovább egy közterületi sziklakertnek. Annak ütközve állt meg. A szalagkorláttal való ütközés során maga a korlát is sérült. Annak pedig nekiment egy szintén arra közlekedő másik jármű is” - mondta Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A második autóban csupán anyagi kár keletkezett, de a vétkes sofőr könnyebben, az utasa pedig súlyosan sérült meg. A helyszínen jól látszódott, hogy a gépjármű mennyire rossz műszaki állapotban van. Az esethez az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársait is riasztották.

„A jelzés szerint beszorult személyekről beszéltünk, ennek megfelelően vonultak a helyszínre a kollégák. Felderítés után azt tapasztalták, hogy a gépjárműben ugyan nem szorultak be, de mind a ketten sérültek. Ilyenkor a szokásos protokoll szerint a mentőknek átadtuk a sérülteket, illetve az autó tűzvédelméről gondoskodtunk. Ez gyakorlatilag az üzemanyag és a kenőanyagok folyásának megszüntetését jelenti, emellett az áramtalanítást” - nyilatkozta Tőkés Tamás, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltó-parancsnoka.

Az elmúlt két hétben számos baleset történt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A gyorshajtás az egyik legnagyobb rizikófaktornak számít, amennyiben ez alkoholos vagy egyéb befolyásoltsággal társul, szinte készpénznek vehető a karambol. Fontos, hogy tartsuk be a közlekedési szabályokat, mert mindenkit hazavárnak.


600_0_t 600_1_t 600_2_t 600_3_t
600_4_t 600_5_t 600_6_t
Vissza