Bő kínálat (képgalériával)2020. szeptember 18. (péntek) 19:00 - Városnews/9661_0_300.jpgTovábbra is a befőzéshez szükséges zöldségeket keresik leginkább a vevők a Városi Piacon. Így jellemzően a paradicsom, a paprika, és a hagyma iránt érdeklődnek a vásárlók. Ezen kívül a kovászolni való uborkából is szépen fogy a pultokról. A gyümölcsök esetében pedig a szőlőre, almára, illetve az őszibarackra van leginkább igény ebben az időszakban.

Ma délelőtt is változatos kínálattal várták a kereskedők a vásárlókat a Városi Piacon. A pultokon a szezonnak megfelelő zöldségek és gyümölcsök közül válogathattak a vevők. Slágernek továbbra is a téli eltevésre alkalmas termékek számítanak. Így jellemzően a paradicsom és a paprika az, ami a zöldségek közül leginkább keresett. Persze a pultokról egyéb áruk is szépen fogynak.

„Dinnyét, sárgadinnyét, görögdinnyét, szilvát, körtét, mindent megkapok tőle. Szeretem is a gyümölcsöt” - nyilatkozta Tóth Jánosné.

A szörpkészítésre alkalmas gyümölcsöket, illetve a savanyításra alkalmas árukat is keresik a piacra kilátogatók. Így a kovászolni való uborka, és a kis dinnye iránt is nagy a kereslet. Persze vannak, akik többféle termék iránt is érdeklődnek.

„Almát, körtét rakunk be. Uborkát, savanyú káposztát. Amit kell, mindent megveszünk. Idősek vagyunk, így minden kell. Vitamin pedig főleg. A gyümölcsöt is nagyon szeretjük, almát, körtét, szilvát, szőlőt. Most mindent lehet kapni végül is. Igaz, hogy drága, de ami kell, azt meg kell venni” - mondta Szendi Lászlóné.

A télire való elrakás elsősorban az idősebb generációra jellemző, bár a kereskedők szerint az ő körükben is egyre csökken a befőzési hajlandóság. Így sokan a kész termékeket keresik. Az azonban elmondható, hogy a hazai gyümölcsök, és zöldségek iránt sokan érdeklődnek.

„Megérkezett a szőlő. Nagyon finom szőlők vannak. Muskotályos, nagy szemű szőlőink, vagy az őszibarack, igaz, hogy az már most kifutóban van, a magyar őszibarack. Ezeket keresik a vevők, elsősorban a magyar termékeket” - emelte ki Fedora István, kereskedő.

A pultokon már korábban megjelent a nagyobb, zsákos kiszerelésű burgonya, illetve hagyma is, ami iránt azonban csak később várható nagyobb kereslet. Ezeket ugyanis a vásárlók jellemzően pincékben helyezik el, amelyek az enyhe időjárás miatt jelenleg még nem alkalmasak ezek tárolására. A gombaárusoknál is válogathatunk az erdei csemegéből, amelyet akár savanyíthatunk is.


661_0_t 661_1_t 661_2_t 661_3_t
661_4_t 661_5_t 661_6_t 661_7_t
661_8_t 661_9_t 661_10_t 661_11_t
Vissza