Újabb parkolók (képgalériával)2020. szeptember 18. (péntek) 19:00 - Városnews/9663_0_300.jpgÚj, nyolc férőhelyes parkolót létesítenek a sajóvárkonyi templomnál. A helyiek számára már régóta problémát jelentett a várakozóhelyek hiánya, a terület képviselője most az egyháztanács elnökének jelzését követően fordult a polgármesterhez. A munkálatok már megkezdődtek, így hamarosan egy szegélykővel körülvett, salakos parkolót vehetnek használatba a helyiek.

A sajóvárkonyi templom mellett a hívek számára már sok éve nehézséget jelent a megállás az istentiszteletek idején. Ebben jelenthet könnyebbséget az az új parkoló, amelynek kialakítása már folyamatban van. Jelenleg a területrendezés folyik, a szegélykövek helyét ássák éppen, az elemeket betonba fektetik majd. A parkoló salakos borítást kap. Nyolc autónak biztosít helyet, amikor elkészül.

„Varga Éva, az egyháztanács elnöke keresett meg ezzel a problémával, ami több évre nyúlik vissza, a templom környékén alig van parkolási lehetőség. Mivel a vírushelyzet miatt a képviselői keretet visszavonták, ezért polgármester urat kerestük meg ezzel a problémával, és ő biztosította az anyagi lehetőséget a parkoló megépítéséhez” - mondta Váradi József, területi képviselő.

A parkoló környezetét faültetéssel, parkosítással teszik majd szebbé, zöldebbé. De nem ez az egyetlen területe a városnak, ahol gondot jelentett a parkolás. Az elmúlt hetekben, hónapokban számos helyen alakítottak ki új férőhelyeket. Így például a Petőfi Sándor Általános Iskolánál, valamint a Brassói úti takarékszövetkezet mögött is bővültek a lehetőségek.

A Bolyki főúton a forgalmi rend változásával is együtt járt a parkolóépítés. Eddig ugyanis az út szélén várakozó autók szinte teljesen elfoglalták a külső sávot. Mostantól viszont ismét alkalmas a párhuzamos közlekedésre az útszakasz.

Ezen a részen egyébként saját gyártású gyeprácskövet használtak fel az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai. Egyidejűleg a város számos további pontján zajlanak még hasonló munkálatok, vagy éppen a közeljövőre terveznek ilyeneket. Egyebek mellett a rendőrségnél, valamint a munkaügyi központnál is régi probléma a zsúfoltság, nagy könnyebbséget jelent majd a közlekedőknek a fejlesztés.


663_0_t 663_1_t 663_2_t 663_3_t
663_4_t 663_5_t 663_6_t 663_7_t
Vissza