Elkapott pillanatok (képgalériával)2020. szeptember 26. (szombat) 14:43 - Kultúranews/9688_0_300.jpgA Felföldi Fotográfusok Szövetsége tagjainak elmúlt két éves munkáiból nyílt kiállítás a Digitális Erőműben. A tárlat közel száz fotót tartalmaz. Minden egyes résztvevőnek megvan a saját kedvenc témája, de a fő motívum a test művészi aktábrázolása volt. A képeket november 1-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Bojtos Zoltán intézményvezető köszöntőjével vette kezdetét a program a Digitális Erőműben. Ezúttal ismét egy kiállításra invitálták az érdeklődőket. A nagycsarnokban kialakított galériát egy időre most a Felföldi Fotográfusok Szövetségének munkái ékesítik. A tárlatot dr. Patrus Sándor, a Magyar Fotóművészek Világszövetségének elnöke nyitotta meg.

„Be voltunk zárva. Nem tudtunk kiállítani, ami az egyik lételemünk, hogy ezeket a képeket megmutassuk önöknek. Hogy elhozzuk ide. Ezeket a kiállításokat nem pótolja természetesen az elektronikus média és a közösségi oldalak. Mi igen is arra törekszünk, hogy ezeket a képeket szép formában kiállítsuk, és szépen elhozzuk ide. 95 darab fotót látnak most itt a Felföldi Fotográfusok Szövetségétől” - mondta dr. Patrus Sándor, a Magyar Fotóművészek Világszövetsége elnöke. 

Az eseményen az érdeklődők több gitárprodukciót is hallhattak, melyeket Bartók Gábor közvetített. A most kiállított alkotások az elmúlt két év munkáiból kerültek ki. Fő motívumként a test művészi aktábrázolása jelent meg, ám minden fotósnak megvan a kedvenc témája, melyet időről időre feldolgoz. Szathmáry-Király Ádámtól megtudtuk, hogy ez a történet valamikor a rendszerváltás idején kezdődött.

„Gondoltuk, hogy kell egy egyesület és elneveztük magunkat Felföldi Fotográfusok Szövetségének. Ebbe benne voltak Borsodból, Budapestről, a Dunántúlról és Kassáról is a fotós barátaink. Meglepően nagyon sokan gyűltünk össze az alakuló közgyűlésre. 40 fő fölött. Azt akartuk, hogy amit addig is csináltunk, vagyis a fotózást csináljuk továbbra is, és ahhoz megkeressünk minden energiát és segítséget. Annak érdekében, hogy a legjobbat tudjuk nyújtani” - fogalmazott Szathmáry-Király Ádám, a Felföldi Fotográfusok Szövetségének elnöke. 

Erőssége a hasonló egyesületeknek, hogy mindenki tudja egymást segíteni tanácsokkal, ötletekkel. Ez nagymértékben hozzájárulhat az alkotási folyamathoz. A tárlatot az érdeklődők november 1-ig tekinthetik meg a Digitális Erőmű nyitvatartási idejében.


688_0_t 688_1_t 688_2_t 688_3_t
688_4_t 688_5_t 688_6_t 688_7_t
688_8_t 688_9_t
Vissza