Első siker (képgalériával)2020. szeptember 27. (vasárnap) 12:39 - Sportnews/9689_0_300.jpgBegyűjtötte a két pontot az ÓAM-Ózdi KC a férfi NBI/B keleti csoportjának harmadik fordulójában. A piros-kékek a Mizse KC együttesét látták vendégül a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A találkozón végig tudtak dominálni a hazaiak, akik a szezon első győzelmének köszönhetően a tabella harmadik helyéről várják a folytatást.

Nehéz mérkőzés várt az ÓAM-Ózdi KC gárdájára az NB I/B mostani fordulójában. A piros-kékek a Mizse KC-t fogadták hazai környezetben. A két gárda szinte minden alkalommal ki-ki meccset játszik egymással, vagyis ezeken a találkozókon még inkább felértékelődik a csapatösszetartás és a jó egyéni teljesítmények szerepe. Szakál György együttese ezen az estén jó formát mutatott, így nem adott esélyt a kellemetlen stílusú ellenfélnek a pontszerzésre. Végeredmény: ÓAM-Ózdi KC – Mizse KC 31-27. 

„Nagyon értékes győzelmet arattunk. Nagy gratuláció illeti a csapatot. Nagyon boldog vagyok, mert nagyon sokat fog érni ez a két pont. Mindig ki-ki meccset játszottunk eddig a Lajosmizsével, és ilyenkor mondják, hogy ez a két pont talán négyet ér. Így most nagyon boldogok vagyunk” - nyilatkozta Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője. 

A vendégek is nagy hévvel készültek az összecsapásra, hiszen edzőjük elmondta, hogy mindig nehéz Ózdról pontokat rabolni. Avar György szerint ezúttal a koncentráció billentette a hazaiak javára a mérleg nyelvét.

„Négy hiányzónk van, négy sérültünk, akik alapemberek. Egy kicsit felbolydított szerkezettel érkeztünk mind védekezésben, mind pedig támadásban. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy amennyiben a végjátékban nem hibázunk a lerohanásokból négyet-ötöt vagy a hétméterest belőjük, akkor ez egy ki-ki meccs is lehetett volna” - értékelt Avar György, a Mizse KC vezetőedzője. 

A győzelemnek köszönhetően a mieink a tabella harmadik helyéről várják a folytatást. A következő körben az ózdiak a Vecsési SE otthonában vendégszerepelnek majd, október 9-én pénteken este fél héttől.


689_0_t 689_1_t 689_2_t 689_3_t
689_4_t
Vissza