Kutyák a medvecsapdában2020. október 2. (péntek) 19:00 - Híreknews/9715_0_300.jpgMedvecsapdával ölte meg saját és szomszédja kutyáját egy férfi Jákfalván. A gyanúsított azért rakta ki a csapdákat a portájára, mert a környéken járó rókák többször elvitték a csirkéit. Az Ózdi Rendőrkapitányság állatkínzás bűntettének gyanúja miatt indított eljárást a férfi ellen.

Jákfalva egy Putnoktól mindössze 15 kilométerre található település. A község az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területéhez tartozik. Egy ottani lakos értesítette a rendőrséget tegnap reggel, miszerint kutyája a szomszéd házához közel egy csapdába szorult, és elpusztult.

„Állatkínzás bűntettének gyanúja miatt indult eljárás egy jákfalvai férfival szemben, aki a portáján belül elhelyezett több darab medvecsapdát, amikor is a kollégáim kiérkeztek tapasztalták azt, hogy a medvecsapdákban különböző háztáji, illetve vadon élő állatok tetemei vannak” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A három medvecsapda egyikébe a szomszéd husky fajtájú kutyája, a másikba egy róka, míg az utolsóba a gyanúsított férfi saját kutyája ragadt bele. A férfi egyébként elismerte az általa elkövetett cselekményt, és elmondta azt is, hogy egy vásárban jutott hozzá a csapdákhoz. Azért rakta ki azokat, mert állatokat tart, és az arra járó rókák többször elvitték a csirkéit, azokat szerette volna megvédeni.

Az ilyen csapdák kihelyezése amellett, hogy egy esetlegesen beleragadó állatnak rengeteg szenvedést és fájdalmat okoz, az ember számára is veszélyes lehet. Könnyen belesétálhat egy túrázó vagy kiránduló, és ez akár maradandó sérülésekkel is járhat.

Egyébként aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Emellett súlyosító körülmény, ha az állatnak különös szenvedést okoz, vagy több állattal teszi ezt.

Vissza