Nehéz meccs (képgalériával)2020. október 3. (szombat) 20:14 - Sportnews/9717_0_300.jpgKüzdelmes meccsen aratott szoros győzelmet az Ózd-Sajóvölgye. A mieink a Mályinkát fogadták a Városi Stadionban, és bár a találkozó nagy részében előnyben futballoztak, a vendégcsapat kétszer is egyenlíteni tudott. A három pont sorsát végül Kis Armand találata döntötte el.

Döcögősen indult az Ózd-Sajóvölgye szombati mérkőzése, de nem a csapat játéka miatt. A Mályinka néhány játékosa késve érkezett a Városi Stadionba, így a szurkolóknak is várniuk kellett a kezdő sípszóra. A találkozót aztán a mieink kezdték jobban, a 12. percben pedig meg is született a vezetés: Jakab szöglete után Stefán kapásból lőtt a hálóba, Gulyás csak hozzáérni tudott a labdához. Az első félidőben szinte végig az ózdi gárda irányított, Szilágyi ziccerből duplázhatta volna meg az előnyt, de célt tévesztett. A játékrész végére felpörgött a Mályinka, Lázi egy felsőlécről levágódó lövéssel ijesztett rá a hazaiakra.

A vendégek lendülete a második félidő nagy részében is megmaradt. Az 57. percben Lázi egy védelmi megingást kihasználva egalizált. Sokáig azonban nem örülhettek a döntetlennek. Három perccel később Szilágyi vállalt el egy ballábas lövést a tizenhatos vonaláról, Gulyás hiába nyújtózott, nem tudott hárítani. Gyorsan jött a viszontválasz is, hiszen a 62. percben egy szabadrúgás után alakult ki veszélyes szituáció az ózdi kapu előtt. A kipattanót Tiba küldte rá kapásból, a labda egy menteni igyekvő lábról került a hálóba. A hajrában mindkét fél előtt adódtak még lehetőségek, a döntés a 78. percben született meg. Egy gyönyörű támadás végén Kis Armand harcossága is kellett a harmadik ózdi gólhoz. Végeredmény: Ózd-Sajóvölgye – Mályinka 3-2. Sándor Zoltán felemásnak látta csapata teljesítményét. Ugyanakkor elmondta, hogy játékosainak két fronton, a felnőtt csapatban és az U19-es bajnokságban is helyt kell állniuk. Ezúttal ráadásul több hiányzójuk is volt. 

„Le a kalappal, mert azért az átlagéletkor továbbra is húsz év alatt van, és hullámzó teljesítmény is előfordul ebben a korban. De küzdöttek a végén, és nagyon örülök, hogy végül ide tudott billenni. Igazságtalan lett volna, ha nem szerzünk pontot, mert még így is többet tettünk ezért a győzelemért, úgy érzem. Viszont az ellenfelünk is jól játszott a mai mérkőzésen” - értékelt Sándor Zoltán, az Ózd-Sajóvölgye edzője. 

A vendégek edzője csalódottan értékelt. Bár megítélése szerint akár a győzelem is meglehetett volna csapatának, rámutatott egy nagyon fontos különbségre. 

„Nyilván az edzéshiány. Hiába volt az ellenfél fiatalabb, előrébb járnak, mint mi. Úgy gondolom, az első félidőben túlságosan is tiszteltük az eddigi eredményeiket. Kellett úgy huszonöt-harminc perc, mire rájöttünk, hogy igazából nem mondom, hogy jobb csapat vagyunk, de tudtunk volna most nyerni. Az eredmény azt mutatja, hogy jobb csapat a hazai, de úgy gondolom, minimum az egy pont benne volt, de inkább a három” - mondta Zimányi Adrián, a Mályinka SE edzője. 

Az Ózd-Sajóvölgye továbbra is dobogós helyet foglal el a tabellán, de a pontazonossággal mögöttük álló Parasznya egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. Sándor Zoltán tanítványai szombaton, a középmezőnyhöz tartozó Sajósenye otthonában folytatják szereplésüket.


717_0_t 717_1_t 717_2_t 717_3_t
717_4_t 717_5_t
Vissza