Új szakorvos (képgalériával)2020. október 6. (kedd) 19:00 - Egészségnews/9721_0_300.jpgÚj fül-orr-gégész szakorvos kezdte meg munkáját ma délelőtt az Almási Balogh Pál Kórházban. Dr. Baranyai László korábban a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban praktizált, ahol osztályvezetőként dolgozott. A páciensek heti két napon kereshetik fel a harmadik emeleten található szakrendelést.

Mától újra felkereshették a fül-orr-gégészeti szakrendelést a betegek az Almási Balogh Pál Kórházban. Az egészségügyi intézményben évtizedek óta dr. Gorzó István fogadta a pácienseket, nyugdíjba vonulása miatt azonban egy ideig nem volt elérhető ez a szolgáltatás. Október 6-ától azonban minden kedden és szerdán, kilenc és tizennégy óra között fogadják az ellátásra várókat. Kovács Sándorné egy későbbi, csípőprotézis műtét előtti kivizsgálás részeként érkezett a rendelőbe.

„Azt mondták, hogy inkább a protézist válasszam, mint azt, hogy két, vagy három hónaponként jöjjek a reumatológiára, mert az már nem ér semmit. Nem tudom, hogy mikor kerül sor a műtétre, mert azt mondták, hogy az hosszadalmas várakozás” - nyilatkozta Kovács Sándorné.

Az új szakorvos a fül-orr-gégészeti szakvizsgán kívül gyermek fül-orr-gégészeti szakvizsgával, és audiológiai szakvizsgával is rendelkezik. Ezen kívül városunk sem ismeretlen számára.

„Korábban egyéb rendelés miatt magánorvosként jártam már a városban. Így ismertem meg a betegeket. Egy váltásban veszek részt tulajdonképpen. Inkább a kórházi fekvőbeteg-ellátás helyett járóbeteg szakrendelőben szeretnék dolgozni, és így jött ez a lehetőség, hogy két napot itt el tudtam vállalni” - mondta dr. Baranyai László, fül-orr-gégész főorvos.

A szakrendelésen való megjelenéshez előzetes időpont egyeztetés szükséges, amely a 06-48/574-457 telefonszámon kérhető. Ezen kívül fontos, hogy a járványügyi helyzet miatt óránként egyszerre csak négy beteget fogadnak. A várakozási idő azonban előreláthatólag mindössze néhány napot vesz majd igénybe.


721_0_t 721_1_t 721_2_t 721_3_t
721_4_t
Vissza