Dupla balszerencse (képgalériával)2020. október 6. (kedd) 19:00 - Rendőrségnews/9723_0_300.jpgBalesetet okozott, elhajtott, majd újabb balesetet okozott egy férfi Ózdon. A farkaslyuki lakos a Városház téren ütközött egy másik közlekedővel, majd a papírok kitöltése közben elhajtott, a Munkás úton pedig egy közúti jelzőtáblának és a mögötte lévő telefonfülke oldalának ütközött. Később kiderült, hogy nincs vezetői engedélye, illetve a gépjármű is ki van vonva a forgalomból.

Pár napja az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai egy nem mindennapi balesetet követően helyszíneltek. Az eset a Városház téren kezdődött. Egy farkaslyuki lakos Opel Vectra típúsú autójával a Bolyki elágazó felől a Munkás út irányába haladt, amikor figyelmetlenség miatt az előtte forgalmi okokból lassító Ford Transitnak ütközött. A balesetben résztvevők ezután félreálltak, majd elkezdték kitölteni a kárrendezési papírokat. Az egyik pillanatban azonban a vétkes sofőr visszaült az autójába, majd továbbhajtott.

„Továbbhaladva az Opel Vectra típusú személygépkocsival a Munkás út és a Vajda János út kereszteződéséig jutott, ahol megpróbált jobbra kis ívben bekanyarodni, de nem megfelelően választotta meg a jármű sebességét. Bekanyarodáskor lehaladt az úttest bal szélére, és egy közúti jelzőtáblának és a mögötte lévő telefonfülke oldalának ütközött neki” - mondta Rajhóczki Péter, az Ózdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának osztályvezetője.

A baleset után a férfit intézkedés alá vonták, ami közben kiderült, hogy azért hajtott el, mert nem rendelkezett vezetői engedéllyel, illetve a gépkocsi is ki volt vonva a forgalomból. A férfit ezt követően előállították. Az ügyet pedig szabálysértési eljárás keretében vizsgálják az egyenruhások.

Fontos, hogy ha anyagi kárral járó baleset ér valakit, akkor a másik féllel közösen kitöltsék a kárrendezési papírokat. Emellett, ha valamelyik fél ragaszkodik rendőri intézkedéshez, akkor azt mindketten kötelesek megvárni a helyszínen.


723_0_t 723_1_t 723_2_t 723_3_t
723_4_t

 

Vissza