Magyarok megmaradása (képgalériával)2020. október 8. (csütörtök) 19:00 - Kultúranews/9731_0_300.jpgDr. Papp Lajos szívsebész volt a tegnap délutáni Ózdi Szabadegyetem előadója. A kilencedik évadához érkezett programsorozat legutóbbi állomásán a téma magyarok megmaradása volt. A vendég beszélt többek között a koronavírusról, a szívgyógyászatról és a magyar történelem jelentős állomásairól is.

Kilencedik évadához érkezett az Ózdi Szabadegyetem. Az évek óta zajló programsorozaton már sok érdekes előadásnak részesei lehettek az érdeklődők, most pedig egy olyan személy érkezett az Olvasóba, aki korábban már szerepelt előadóként a rendezvényen. Dr. Papp Lajos szívsebész professzort hallhatták a résztvevők.

„Papp Lajos szívsebész professzor öt éve volt a vendégem, és sokan szerették volna, hogy megint elhívjam. A márciusi előadás elmaradt a vírus miatt, most azonban a professzor úr elvállalta. És mivel ő nagyon magyar érzelmű ember a fantasztikus hivatása mellett, tudtam, hogy ilyen témával fog jönni, meg ő mindig összeköti ezt a kettőt, az orvoslást és a magyarságtudat erősítését” - mondta Dancsok Tamás, főszervező.

A téma tehát a magyarság megmaradása volt. Dr. Papp Lajos kifejtette, hogy a magyar történelemnek voltak kiemelkedő állomásai és sorsfordító pillanatai.

„Pusztíthatatlanok vagyunk, csak egy baj van, rá kell döbbenni arra, hogy senkire nem számíthatunk, csak magunkra, magyar a magyarra. És abba kellene hagyni egymás bántását” - hangsúlyozta dr. Papp Lajos, szívsebész professzor.

Az előadó beszélt többek között a koronavírusról és a betegség megelőzési módjairól, valamint hivatásáról, a szívgyógyászatról is. Elmondta, hogy ez egy nagyon összetett tudományág, aminek még mindig vannak felfedezetlen területei. A programot sok korábbi szabadegyetemhez hasonlóan a nagy érdeklődés miatt most is az Olvasó Színháztermében rendezték meg.


731_0_t 731_1_t 731_2_t 731_3_t
731_4_t 731_5_t 731_6_t
Vissza