Vásárlási korlátozás2020. november 11. (szerda) 19:00 - Híreknews/9835_0_300.jpgKorábban be kell zárniuk a boltoknak a kormány döntése értelmében. A korlátozás nyomán minden értékesítési hely este hét óráig lehet csak nyitva. Kikértük a helyiek véleményét is az intézkedéssel kapcsolatban. Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára elmondta, hogy semmi ok pánikvásárlásba kezdeni.

A kormány döntése értelmében ismét változnak a boltba járás szabályai. Ezúttal országos szinten nem lesznek vásárlási idősávok, de a nyitvatartási idők módosulnak. Eszerint este 19 órakor minden árusítóhelynek be kell zárni, a vásárlást tehát eddig kell megoldaniuk az embereknek. Az általunk megkérdezett városlakók úgy fogalmaztak, hogy megpróbálják korábban megoldani a szükséges cikkek beszerzését.

„Megmondom őszintén én inkább délelőtt vásárolok. Azért hetven évesen nem járom feleslegesen az utakat. De helyes a korlátozás” - mondta Kovácsné Kurucz Erzsébet.

„Inkább a délelőtt folyamán vásárolok. Nem minden nap, de a délelőtt folyamán. Nem tudom, hogy a többi embernek ez hogyan fog működni. Fogalmam sincs” - nyilatkozta Berki József Béláné.

A témával kapcsolatban megkerestük az Országos Kereskedelmi Szövetséget is. Főtitkáruk, Vámos György mindenkit nyugalomra int, hiszen elmondása szerint nem jelentős az a változás, amihez most alkalmazkodnunk kell.

„Nem változtak a maszkviselési előírások, tehát mind a vásárlónak, mind az eladónak viselnie kell. A különbség a tavaszi korlátozásokkal szemben az, hogy árucsoportonként nincs különbség téve. Akkor ugye az élelmiszerboltok, drogériák és gyógyszertárak korlátozás nélkül nyitva lehettek. Most mindenkinek egységesen 19 óráig megengedett a nyitvatartás. Azon túl nem. Ez a legfontosabb változás” - emelte ki Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

A szakember továbbá elmondta, hogy semmi ok arra, hogy az emberek a tavaszihoz hasonló pánikvásárlásba kezdjenek. Kifejtette, hogy a valamelyest szűkített nyitvatartási idő miatti tumultusokban esetlegesen kialakuló áruhiányt a boltosok hamar pótolták.

Vissza