Utolsó simítások (képgalériával)2020. november 12. (csütörtök) 19:00 - Városnews/9838_0_300.jpgA helyreállításokat ellenőrizték ma reggel a Meggyes út környékén és Cipó városrészben a szennyvízcsatorna-hálózat kivitelezésével kapcsolatban. A megjelent szakemberek elsősorban az útburkolatot, a kapubeállókat, vagyis a közterületet érintő részek kialakításának minőségét vizsgálták. A kisebb hiányosságokat még idén, a nagyobb süllyedéseket már csak jövőre javítják.

A szennyvízcsatorna kiépítése már befejeződött Meggyes városrészben. Ma reggel Cipóban a Hajnóczy József út sarkán gyűltek össze a beruházással kapcsolatban az illetékesek, hogy közösen járják végig azokat a részeket, ahonnan problémát jelzett a lakosság az úthelyreállítás kapcsán. Korábban a sportpálya melletti területen deponálta a kivitelező az építkezéshez szükséges anyagokat, itt tavasszal végzik el a finom tereprendezést. Ennek az utcának az egyik oldala a nagy teherforgalom miatt tönkrement, ezért azt le kellett aszfaltozni. Feigl Roland, a műszaki ellenőrzéssel megbízott mérnökszervezet képviselője azt mondja, hogy a szennyvízcsatorna-hálózat teljes műszaki átadása decemberben valósul meg.

„Mivel ötven kilométer hálózatról van szó, azért ezt nem lehet megcsinálni egy hét alatt. Ezért találtuk ki, hogy a különböző városrészeket előzetesen bejárjuk, átnézzük. A legvégén úgy néz ki, hogy csak Hódoscsépány fog maradni, annak a műszaki átadása lesz még ebben a novemberi, decemberi időszakban. A többi az már nagyjából át lett véve, és üzembe lett helyezve. Tehát a lakosság már rá tud kötni nagyon sok területre” - mondta Feigl Roland, az Oviber Szinva-terv Tranzinvest Konzorcium műszaki ellenőre.

Mégis volt olyan csapadékvíz-elvezető árok, amelyben olyan víz folyt, amelyet valaki feltételezhetően a mosogatójából engedett ki. Ezzel kapcsolatban arra hívják fel a figyelmet, hogy a szabálytalan rákötés büntetendő. A Füredi és Radnóti Miklós utcákban folytatódott a szemle, ezeken a szakaszokon teljes aszfaltozással állították helyre az utat, már csak a padkarendezés van hátra. Azoknál a bekötéseknél, ahol meg van süllyedve az aszfalt, már csak jövőre tudnak javításokat eszközölni.

„A felvett hibalista alapján egyeztetünk. Természetesen megnézzük, hogy az a hiba, a felvett állapotfelvétel alapján mit mutat. Volt e az állapotfelvétel előtt az hiba, mert ha az mostani hiba, akkor azt természetesen ki kell javítanunk. A kisebb hibákat én azt mondom, hogy december első napjáig mindent szeretnénk kijavítani. Az aszfaltozásban esetlegesen kialakult süllyedéseket már a következő év garanciájában fogjuk majd elvégezni” - nyilatkozta Kiss István, az Euroaszfalt Kft. fő-építésvezetője.

Az ilyen bejárások alkalmával nemcsak azokra a problémákra derül fény, amelyek közvetlenül a szennyvízcsatorna-beruházással kapcsolatosak, hanem egyéb hiányosságok is napvilágot látnak. A lakók pedig a terület képviselőjének, vagy az önkormányzat munkatársainak a helyszínen jelzik is felvetéseiket, akik lehetőségeikhez mérten igyekeznek orvosolni azokat.


838_0_t 838_1_t 838_2_t 838_3_t
838_4_t 838_5_t 838_6_t 838_7_t
838_8_t 838_9_t 838_10_t 838_11_t
838_12_t
Vissza