Vallott a gyilkos2020. november 17. (kedd) 19:00 - Híreknews/9849_0_300.jpgBeismerte tettét az a férfi, aki még tavaly ősszel ölte meg ismerősét a Hosszúsoron. A vádlott a rendelkezésre álló adatok szerint olyan súlyosan bántalmazott egy idős nőt, hogy az a helyszínen belehalt sérüléseibe. Az asszonyt napok múlva, holtan találta meg hozzátartozója. A nyomozók gyorsan azonosították, majd Budapesten el is fogták a tettest. Az ügyben a napokban tartottak előkészítő ülést.

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt kegyetlen gyilkosság híre sokkolta a várost, ugyanis a Munkás úton egy férfi olyan súlyosan bántalmazott egy idős nőt, hogy az asszony később belehalt sérüléseibe. Az ügyben a napokban előkészítő ülést tartottak.

„A vádlott az előkészítő ülésen beismerte a bűncselekmény elkövetését, azonban a tárgyaláshoz való jogáról nem mondott le. Ezért a bíróság tárgyalást tart az ügyben. A tárgyaláson meghallgatják majd a vádlottat, illetve a tanúk vallomását is ismerteti majd a bíróság. Szükségesnek mutatkozik a szakértők meghallgatása is. A bíróság a tárgyalást decemberben folytatja” - mondta dr. Horváth Dóra, a Miskolci Törvényszék sajtószóvivője.

A vádirat tartalma szerint az egyedül élő, 65 éves sértettet rendszeresen látogatta a 39 éves vádlott. Egy alkalommal vita alakult ki köztük az asszony otthonában, ahol többen is jelen voltak. Másnap a vádlott visszament a nőhöz, hogy visszakérjen egy otthagyott telefont. Mivel az asszony megtagadta annak átadását, a férfi arcon ütötte őt, majd a készülékkel együtt távozott. Később a telefont eladta. A következő napon ismét elment a sértetthez, aki felelősségre vonta a készülékkel történtek miatt. Ekkor a férfi rátámadt: fején és testén ököllel, tenyérrel ütötte, testszerte rugdosta. A vérző nőt magára hagyta, majd Budapestre utazott. Az idős asszony a sérülések következtében a helyszínen elhunyt, holttestére egy hozzátartozója talált rá. A gyilkost a rendőrök a fővárosban fogták el.

A férfivel szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és rablás miatt indult büntetőeljárás. Amennyiben bűnössége beigazolódik, vele szemben akár húsz évig, vagy életfogytig terjedő szabadságvesztést is kiszabhatnak.

A kép illusztráció.

Kép forrása: internet.

Vissza