Idei első (képgalériával)2020. november 30. (hétfő) 19:00 - Városnews/9883_0_300.jpgÉjszaka megérkezett a hó. A város különböző területeire eltérő mennyiség jutott a fagyos csapadékból. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai idejében megkezdték a síkosságmentesítést, így hamar megtisztultak az utak és a járdák. A meteorológus szerint a következő időszakban felmelegedés jön, így nem lesz tartós a fehér lepel.

Vasárnap este városunkat is elérte az idei tél első havazása. Ahogy telt az idő, egyre vastagabb rétegben rakódott le a fagyos csapadék. Jól megfigyelhető volt, hogy a különböző területeket változó vastagságban hullt le a hó. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói ennek megfelelően már éjszaka is a síkosságmentesítésen dolgoztak, és ezt a munkát hétfőn is folytatták.

„Vasárnap hajnali 1 óra körül kezdett el esni a hó. Nagyon változó, Sajóvárkonyon gyakorlatilag szinte semmi nem esett, míg Somsályon körülbelül 12 centiméter. Reggelre nagyjából az utak kész voltak, most még 1-2 kisebb mellékút sózása van hátra. Szerintem délelőtt 11-re kész leszünk az egésszel. A kézi úttisztítás is folyik, amely során a járdákat és parkolókat tisztítják, de most már eléggé olvad, így azzal nem igen lesz gond” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Az ÓVI munkatársai már a sótartó badellákat is feltöltötték, így ebből a szempontból is felkészültek a fagyos időkre. A járdák tisztításának biztosítása ugyanakkor nem csak a városi cég feladata. A családi- és társasházak környékén az ott élőket terheli a felelősség, amennyiben valaki elcsúszik, és ennek következtében valamilyen sérülést szenved. A várható időjárásról kikértük az Országos Meteorológiai Szolgálat véleményét is.

„A légörvény, amely meghozta a társégbe a télies hangulatot, lassan távolodni, fog ennek köszönhetően átmenetileg csökkenni fog a csapadék, így tehát a havazás esélye is. Ezzel együtt egyre enyhülni fog időjárásunk. A következő egy két napban még az éjszakai órákban képződni fog köd, ezek egy része akár zúzmarás köd is lehet. Ez napközben fokozatosan oszlik fel, ennek következtében pedig kisüt majd a nap” - nyilatkozta Molnár Anna, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa.

Az előrejelzések szerint szerdán érkezik majd délnyugat felől egy mediterrán ciklon, ami kicsit változékonyabb időjárást hoz majd magával. A most még jellemező hideg légörvény egyre inkább távolodik majd, ezzel együtt pedig a hőmérséklet is emelkedni fog.


883_0_t 883_1_t 883_2_t 883_3_t
Vissza