Hatékony megoldás (képgalériával)2020. december 3. (csütörtök) 19:00 - Városnews/9894_0_300.jpgForgalomlassító korongokat helyeztek el ma a Géza és a Halász utcában is. Az úttestre szerelt eszközökkel a gyorshajtók ellen kívánnak védekezni. Az utóbbi időben ugyanis sokan versenypályának tekintik a lakóövezetek útszakaszait, veszélyeztetve ezzel az ott élők biztonságát. Mindkét helyen lakossági összefogás hatására valósulhatott meg a fejlesztés.

Sebességkorlátozó és figyelmeztető táblákat helyeztek ki tegnap a Géza utca egyik elágazásában. Ma reggel pedig az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói már azokat az eszközöket csavarozták az úttestre, amelyeknek köszönhetően talán kevesebb gyorshajtó lesz ezen a területen. Itt ugyanis az utóbbi időben sokan a megengedett sebességhatárt átlépve közlekedtek. Ez a probléma egy korábbi lakossági fórumon merült föl.

„A lakóközösség felvetette, hogy ezt a területet többen versenypályának használják. Így kérték, hogy a forgalomlassításra találjunk valamilyen megoldást, vagy táblával, forgalomlassító korongokkal, vagy forgalomlassító küszöbbel. El is indítottuk ezt a dolgot. Voltak úgy negyvenen ezen a lakossági fórumon, de ennek ellenére egy szavazóívet vittünk végig a Géza utcában, ahol körülbelül nyolcvan százalékos aláírással hozzájárultak, hogy elhelyezzük ezeket a forgalomlassító korongokat” - mondta Angyal Béla, területi képviselő.  

Persze nemcsak a gyorshajtás miatt esetlegesen bekövetkező balesetek jelenthetnek problémát, hanem a járművek által keltett hanghatások is, amelyek zavarják az itt élők nyugalmát. Aradi Jánosné már több mint ötven éve lakik itt, így ennek ő is nap mint nap szem-, illetve fültanúja.

„Nagyon jó ötletlen találjuk, hogy ezeket a fekvőrendőröket ide felfektetik. Ez az idősek védelmében, a gyerekek védelmében is van, és az autósok védelmében is. Hiszen ha valakit elütnek, az nemcsak a balesetet szenvedettnek probléma, hanem neki is” - nyilatkozta Aradi Jánosné.

Eredetileg nemcsak az utca végére, hanem az elejére is szerettek volna forgalomlassító korongokat elhelyezni. Egyelőre azonban tapasztalatokat gyűjtenének arról, hogyan válnak be ezek az eszközök. Ugyancsak ma került ki az Akácos úti garázssorra egy nagy méretű tükör, amely szintén a közlekedés biztonságát szolgálja majd.
 
Az ÓVI dolgozói ma a Halász utcában is dolgoztak, ahol szintén sok volt a gyorshajtó, ezért itt is lassítókorongokat szereltek fel. Ezt a problémát a lakosok még nyár elején jelezték területi képviselőjüknek, akitől azt is megtudtuk, hogy a tervek szerint a Baranyai utcát is szeretnék ilyen módon biztonságosabbá tenni.


894_0_t 894_1_t 894_2_t 894_3_t
894_4_t
Vissza