Önzetlen segítség2020. december 4. (péntek) 19:00 - Híreknews/9900_0_300.jpgVitaminokkal segíti a Magyar Református Szeretetszolgálat a helyi iskolák tanítóit és a szociális dolgozókat is. Az alapítvány országos akciójának köszönhetően többek közt Ózdon is osztottak szét D-vitaminból és oldatos cseppekből álló csomagokat. Csak városunkat tekintve a kezdeményezés több száz dolgozót érint.

A már hosszú hónapok óta húzódó járványügyi helyzet miatt sokan kényszerülnek otthoni munkára, és aki teheti, próbálja kerülni a fizikai kontaktust. Azonban számos szakterületen a veszélyhelyzet ellenére is személyes jelenlétet igényel a munkavégzés. A Magyar Református Szeretetszolgálat legújabb országos kezdeményezésével ezeknek a dolgozóknak köszöni meg a kitartását.

„A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány úgy gondolta, hogy segítsük meg azokat a dolgozókat, köztük a pedagógusokat D-vitaminnal, akik nem tudnak home officeban dolgozni. Ők az egészségüggyel, a szociális szférával együtt mai napig állják a sarat és dolgoznak. Ezzel szeretnénk nekik megköszönni” - mondta Bakos Zsuzsanna, a Magyar Református Szeretetszolgálat szakmai vezetője.

A szeretetszolgálat két támogatónak köszönhetően az ország több városában, összesen ötmillió forint értékű vitamint osztott szét. Ózdon minden általános iskolába, illetve a szociális ágazatban dolgozóknak is eljuttattak az adományból. A Vasvár Úti Általános Iskolába például közel 80-85 pedagógus és dolgozó kapott egy-egy csomagot.

„Iskolánk minden dolgozójához el fog jutni természetesen, amit nagy örömmel megköszönök és veszek át. Kis meglepetést is szereztek a szeretetszolgálat dolgozói ezzel a megnyilvánulással, bár az együttműködésünk évekre megy vissza. Ez úton is megköszönöm ezt a felajánlást így Mikulás környékén” - hangsúlyozta Szabó László, a Vasvár Úti Általános Iskola intézményvezető-helyettese.

A Magyar Református Szeretetszolgálat szakmai vezetője örömét fejezte ki azért, hogy a Vasvár Úti Általános Iskola több intézménnyel közösen csatlakozott a tartósélelmiszer-gyűjtéses akcióhoz, aminek köszönhetően a megye számos rászorulójához eljut majd a segítség.

Vissza