Egyetemi képzés2020. december 15. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/9924_0_300.jpgSikeres záróvizsgát tett az első évfolyam a Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozatán. A szociális munka alapszakosok már számot adtak tudásukról, és hamarosan az anyagmérnökök is sorra kerülnek. A dolgozók és a hallgatók is arra biztatnak mindenkit, hogy használják ki a városunkban működő képzési lehetőséget.

2017-ben valósult meg városunkban a felsőoktatási képzés, ugyanis akkor kezdték meg az első évfolyamos hallgatók a tanulmányaikat a Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozatán. Öt anyagmérnök és tizenöt szociális munka szakos hallgató ült akkor padba. Az azóta eltelt években sok hasznos tudást sajátíthattak el, ami a választott szakmájukban segíti őket a későbbiekben. Nemrég pedig a három év lezárásaként többen már be is fejezték a kurzust.

„Az ózdi képzések történetében ez volt az első, tehát debütáltunk tulajdonképpen ezzel a képzészárással. Többen kezdték el a képzést ezelőtt három és fél évvel ezen az évfolyamon Ózdon, amely egy nappali rendszerű képzés. A Tiszti Kaszinó épületében szoktuk tartani, és a Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozata keretében működik. Tizen-egynéhány fő kezdte el, és kilencen értek a finisbe. Ezt a záróvizsgát a múlt hét során tették le online formában” - mondta dr. Szabó-Tóth Kinga, a Miskolci Egyetem BTK Alkalmazott Társadalomtudományok Intézetének vezetője.

A szakember ugyanakkor hozzátette, hogy csak azok kaphatják kézhez a diplomát, akik rendelkeznek a szükséges nyelvvizsgával. Enélkül csak a végzésről szóló igazolás jár nekik. A képzéssel kapcsolatban felkerestük az egyik most végzett szakembert is. Bobcsák Emese mindenkit arra biztat, hogy használja ki a kínálkozó lehetőséget.

„Óriási lehetőség volt ez számomra, mivel Ózd városában valósult meg az oktatás. Így összeegyeztethető volt, akár a munkahelyi elfoglaltságokkal, akár a magánélettel. Kiváló szakemberek és oktatók által sajátíthattuk a szakmai ismereteket, illetve a már meglévők bővítését. Mindenképp meg kell azt említeni, hogy teljes értékű hallgató voltunk a Miskolci Egyetemnek” - nyilatkozta Bobcsák Emese, a Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozatának végzett hallgatója.

A tervek szerint a következő időszakban az ugyancsak hét félév óta a kihelyezett tagozatra járó anyagmérnök hallgatók is számot adnak tudásukról. A sikeres záróvizsga után ők is versenyképes diplomával rendelkező szakembernek vallhatják majd magukat.

Vissza