Tárolókkal a tisztaságért (képgalériával)2021. január 14. (csütörtök) 19:00 - Városnews/9988_0_300.jpgHulladéktároló edényeket gyártanak az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzatnál. Mindez közfoglalkoztatás keretében valósul meg, amelynek köszönhetően összesen tíz új szeméttároló készülhet el. Ezeket a tervek szerint elsősorban a város szegregált területein helyezik majd el.

Az utolsó simításokat végzik a dolgozók a fenyőfából készült, új hulladéktároló edényeken. A munkálatok az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat épülete melletti udvaron zajlanak. A kész termékek a felületek csiszolását követően hamarosan rendeltetési helyükre kerülhetnek.

„Ebben az évben kezdtük el a hulladéktárolónak a gyártását. Tízet terveztünk be a közfoglalkoztatási programban. Ezeket lényegében szegregált területeken fogunk kihelyezni, illetve a kisebbségi önkormányzat parkjában” - mondta Váradi József, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A tervek szerint a szeméttároló edények gyártását még ebben a hónapban be tudják fejezni. Ezekből a sajóvárkonyi templomhoz, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat épülete mellé, továbbá Somsályra is terveznek kihelyezni. A közfoglaltatás keretében azonban egyéb termékeket is gyártanak itt. Például vízelvezetéshez használt betonelemeket, amelyekből jelenleg kétszáz darab áll rendelkezésre. Ezeket ebben az évben építik majd be. A hideg időjárás miatt azonban november végétől a gyártással egyelőre le kellett állniuk.

„Úgy látom, hogy ez a csapat, amely összeverbuválódott, jól és pontosan dolgoznak. Jelenleg a városnak készítjük ezeket a hulladékgyűjtőket, és úgy látom, hogy minőségileg is megfelelnek” - nyilatkozta Bari István, munkavezető.

Az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat épülete a tervek szerint tisztasági festést is kap. Ezen kívül háromszázötven méternyi betonelemet is szeretnének legyártani. Így, amennyiben az időjárási viszonyok engedik, ezek előállítása is tovább folytatódhat.


988_0_t 988_1_t 988_2_t 988_3_t
988_4_t 988_5_t
Vissza