Tesztelés és oltás (képgalériával)2021. január 14. (csütörtök) 19:00 - Városnews/9994_0_300.jpgMinden koronavírusra tesztelt dolgozó eredménye negatív lett az ÓTSZEGYII bentlakásos intézményeinél. A hétvégén pedig az alapellátásban dolgozóknak is lehetőségük lesz ilyen szűrésen részt venni. Az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézménynél felmérték továbbá azt is, mennyien oltatnák be magukat az új vakcinával.

Újabb teszteket végeztek az ÓTSZEGYII bentlakásos egységeinél. Ennek során a Szent István úti, a Szabolcs közi, és a Bulcsú úti intézményi egység, továbbá az Éjjeli Menedékhely, illetve az Átmeneti Szállás dolgozóit szűrték koronavírusra. Az önkéntes alapon működő vizsgálatra ötvenegy munkavállaló jelentkezett. Valamennyiük eredménye negatív lett. A tesztelés a héten tovább folytatódik. Ezúttal azonban más körben.

„A kormányhivatal lehetőséget biztosít az alapellátásban dolgozók tesztelésére is. Annyi különbséggel, hogy a kormányhivatal bonyolítja le a dolgozók tesztelését. Egy online felületen kellett regisztrálniuk az alapellátásban dolgozóknak. Őket a hétvégén fogják tesztelni” - mondta Bányai Zsuzsa, az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény igazgatója.

A szerdán elvégzett vizsgálatok azonban annyiban tértek el a korábbiakból, hogy a kormányhivatal lehetőséget biztosított arra, hogy ezeket az intézmény védőnői végezzék el. A héten azonban nem csak szűrések zajlottak az intézményben.

Az ÓTSZEGYII felmérést készített arról is, hogy a bentlakásos intézményekben hányan igénylik az új koronavírus elleni oltást. Ez az itt dolgozókra, és az ellátottakra egyaránt kiterjedt. Ennek eredményeként a munkavállalók közül tizennyolcan, míg a bentlakók közül összesen ötvennyolcan kérték a vakcina beadását.

Korábban mind a dolgozók, mind a bentlakók közül többen is átestek a fertőzésen, így nekik hat hónapig nem adható be az oltás. Ezért, ha ezzel a létszámmal nem számolunk, úgy a vakcinára jelentkezők aránya megfelelőnek mondható. A koronavírus elleni készítményt az ÓTSZEGYII háziorvosa veszi majd fel, és az oltásokat is ő bonyolítja. Ennek idejéről azonban egyelőre nincsenek információk.


994_0_t 994_1_t 994_2_t 994_3_t
Vissza