Téli szórakozás2021. január 14. (csütörtök) 19:00 - Városnews/9995_0_300.jpgMég nem elégséges a jég vastagsága az Ózdi Horgásztavon ahhoz, hogy rá lehessen merészkedni. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai napi szinten vizsgálják a területet. Fontos, hogy amint korcsolyázásra alkalmas lesz a helyzet, a szokásos módon éjszakai fénnyel jelzik majd azt.

Az előző télen több iskolás csoport is felkereste egy nap alatt az Ózdi Horgásztavat, hogy kihasználják a befagyott felületet. Volt, aki csúszkált, de akadt olyan városlakó is, aki korcsolyával rótta a métereket. Ezen a télen most először borítja egybefüggő jégtakaró a tavat, de a vastagság nem megfelelő a szórakozáshoz.

„Munkatársaink minden nap nézik a jég vastagságát. Jelenleg 4-4,5 centiméter. Ez még nagyon messze van attól a 12 centitől, amit biztonságosnak lehet tekinteni. Körbe már kiraktuk a Jégre lépni tilos! táblákat is. Nem ajánljuk senkinek, hogy még rálépjen, mert veszélyes. Most hétvégére nagyon hideget mondanak, minden nap mérjük majd a vastagságot. Amikor eléri a megfelelő szintet, arról tájékoztatunk majd mindenkit” - hangsúlyozta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Sajnos gyakori probléma, hogy többen különböző szemetet dobnak a jégfelületre, mert jó mókának tekintik. Fontos ugyanakkor kiemelni, hogy amennyiben belefagy, úgy balesetet is okozhat, mert megakad benne a korcsolya pengéje. Emellett, amikor elolvad majd a jégtakaró, szennyezi a vizet.

A szokásos módon az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szakemberei, éjszakai fénnyel jelzik majd, amikor megfelelő lesz a jégvastagság a korcsolyázáshoz.

Bár a téli sportok kellemes időtöltést kínálnak, baj esetén fontos, hogy a jég alá kerülő személyt minél hamarabb kihúzzuk onnan. A vizes ruháit eltávolítsuk, és szinte azonnal meleg helyre vigyük. Ha erre nincs lehetőség, akkor a központi segélyhívó számon kérhetünk segítséget.

Vissza