Áresés a benzinkutakon
Hírek
2021. dec. 9.

Áresés a benzinkutakon

Csökkenésnek indultak az üzemanyagárak. A magyar kormány november 15-én fagyasztotta be az elszabadult kereskedelmi árakat 480 forintos literenkénti áron.

Gyulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban arról beszélt, hogy a kiskereskedelemben kötelező árakat minimum 3 hónapra befagyasztják. A kedvező világpiaci folyamatok hatására azonban a hordónkénti olaj ára is esésnek indult, így lehetővé vált a töltőállomásokon érzékelhető kedvezőbb díjszabás. Az ózdiak eltérően vélekedtek a témában.

„Így a jó, menjen még lejjebb. Addig jó nekünk, amíg lejjebb megy” - mondta Galambos József.

„Jó lenne, ha csökkentenék, de úgyis később visszaemelik ugyanannyira. Szerintem nekünk teljesen mindegy, hogy mennyit csökkentenek most” - nyilatkozta Susányi Zsolt.

Szerdától a 95-ös benzin 15, a gázolaj pedig 10 forinttal kerül kevesebbe, így átlagosan 467, illetve 471 forintot kell fizetni egy liter üzemanyagért. Pénteken előreláthatólag nem várható további enyhülés, így legközelebb szerdán fordulhat elő újabb változás a üzemanyagárakban.

„Minden csökkenésről azt gondolom, hogy az jól jön mindenkinek a részére. Az egyértelmű, hogy így is elég magasak az árak. Bár az ÁFÁ-t is csökkentenék valamivel, amit mindenki tudna élvezni” - hangsúlyozta Kiss Sándor.

„Tulajdonképpen én nem használok autót, de ha a világpiaci ár csökken, akkor ennek is csökkennie kell” - fogalmazott Számadó Pál.

A csökkenés pozitív hatással lehet a fogyasztói árakra. A megdrágult szállítási költségek miatt jelentős áremelkedés volt tapasztalható az üzletekben megtalálható termékek vonatkozásában. Ha a tendencia folytatódik, itt szintén könnyebbséget érezhetnek az ózdiak, igaz ehhez a 14 éve nem tapasztalt, 7,4 százalékos infláció mérséklésére is szükség lenne.