Futtatóból élménypark
Város
2021. dec. 9.

Futtatóból élménypark

Ügyességi játékokkal szerelik fel a kutyafuttatókat Ózdon. A fejlesztéshez szükséges összeget a hamarosan városunkban nyíló gyorsétterem hálózat biztosította.

A társasházakban élő gazdák és négylábú társaik általában nagy bajban vannak a betonrengetegben, ha játékra adnák a fejüket. Ózdon most már több elkerített kutyafuttató is van, ám eddig ezek nem voltak játékelemekkel felszerelve. Egy felajánlásnak köszönhetően azonban nagy munkálatok kezdődtek meg az érintett területeken az elmúlt napokban. A Piac útiban például a gazdik kényelmére is gondoltak, akik fedett részen, támlás padokon pihenhetnek, míg kedvenceik rohangálnak.

„A McDonald’s Ózdra települése miatt a kutyafuttatót át kellett telepíteni. Ezért kértük a McDonald’s-et, hogy az ózdi lakosoknak és kutyáiknak valahogyan járuljon hozzá a költözés elfogadásához, így született az az ötlet, hogy az ózdi kutyafuttatókat fogják fejleszteni. Támogatásuknak köszönhetően több játék is kihelyezésre került, és nemcsak ebbe az átköltözött kutyafuttatóba, hanem az összes többi elkerített kutyafuttatóba is. Itt ebben még egy esőbeálló is helyet kapott, ezzel is támogatva azokat, akik a város központjában és egyéb más társasházakban, panelövezetekben állatot tartanak. A kutyafuttatás most már sokkal jobb körülmények között valósítható meg Ózdon” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A kutyás élménypark kialakításával egy helyi vállalkozót bíztak meg. Minden egyes részt hét elemmel szerelnek fel. Tegnap és ma a Lehel vezér út térségében elhelyezkedő kutyafuttatóban zajlott a kivitelezés.

„Az ózdi önkormányzat bízott meg bennünket ezzel a feladattal, ugyanis a KB 2001 Kft. és a BetonX Betonkerítések adta a legjobb árajánlatot erre a munkára. A Beton X-nek nagyon fontos itt az ózdi terület, mivel itt van a székhelyünk is, így próbálunk minél jobban segíteni az önkormányzatnak és kedvező árat tudtunk kialakítani. A Piac úton kezdtük el a kutyafuttató elemeinek építését, most a második ütemben a Lehel vezér úton, illetve holnap folytatjuk a Nagy Imre úton a kialakítást” - nyilatkozta Barta Réka, a BetonX Betonkerítések projektmenedzsere.

A tervezés során igyekeztek a legváltozatosabb játékokat összeválogatni a kutyák számára. Az ügyességi pálya az úgynevezett alagútban futással kezdődik, majd többek között át kell szaladni egy hídon és szlalomozással zárul. Van olyan elem is, amely átbillen egyik oldalról a másikra, és persze az ugró akadály sem maradt ki.