Tőlem Neked
Hírek
2021. dec. 10.

Tőlem Neked

Cipősdoboz akcióval is segít a rászorulókon az Újváros Téri Általános Iskola. A gyerekeknek és szüleiknek köszönhetően mintegy százhatvan ajándékcsomag gyűlt össze.

A sok-sok karácsonyi csomag és csokoládé annak az akciónak köszönhető, amelyet az Újváros Téri Általános Iskola indított el a múlt hónapban. Az intézmény az országos hatókörű Cipősdoboz akcióhoz és a „Válts egy csokit mosolyra!” nevű kezdeményezéshez is csatlakozott, hogy ezzel tegye szebbé mások karácsonyát. Ezúttal a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatóra esett a választásuk.

„Ebben a megyében nevelőszülői hálózatot működtetünk. 147 nevelőcsaládunk van, ahol majdnem 500 gyerek van elhelyezve. Van egy lakásotthonunk is, ahol a magasabb életkorú gyermekek gondozási helyét biztosítjuk. Természetesen hozzájuk fog eljutni ez a rengeteg minden, ez a rengeteg adomány” - mondta Ádám Lászlóné, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Észak-magyarországi Területi igazgató-helyettese.

Az iskola már évek óta szervez hasonló akciókat, amelyek évről-évre nagy sikernek örvendenek. A gyerekek az ilyen alkalmakkor arra is ügyelnek, hogy a dobozokon megjelöljék, fiúnak, vagy lánynak, illetve hány évesnek szánják ajándékaikat. Ezek leggyakrabban különféle játékok, könyvek és színezők. A csomagok összeállításában természetesen a szülők is besegítenek.

„Tettem bele távcsövet és egy másik játékot” - nyilatkozta Holló Áron.

„Nekem anyukám tette azokat a dobozokat. Én úgy emlékszem rá, hogy ő ilyen rendőrös játékot tett be, egy kicsike minyont” - emelte ki Fehér Jázmin.

A szép csomagolásból és a kedves üzenetekből is jól látszik, hogy a tanulók nagy szeretettel készítették az ajándékokat. A nagyobbak már tisztában vannak azzal, hogy vannak olyan gyerekek, akik élete nehezebb és ezért segítségre szorulnak.

„Ezzel igazából az volt a célunk, hogy a gyerekeknek örömet okozzunk, mert sajnos vannak olyan gyerekek, akiknek nincsenek szüleik és szerintem ezzel tudjuk a legnagyobb boldogságot okozni, hogy hozunk be nekik ajándékokat” - fogalmazott Kiss Odett Ágnes.

Az akciónak köszönhetően mintegy 160 ajándékcsomag és 200 tábla csokoládé gyűlt össze. Ezek most Magyarország egyik legnagyobb gyermekvédelmi szakellátást biztosító intézményébe kerültek. Így az iskolások maguk is hozzájárulhattak ahhoz, hogy mások karácsonyát szebbé tegyék.