Bolyoki Karácsony
Város
2021. dec. 14.

Bolyoki Karácsony

Tizenkilencedik alkalommal díszítették fel a mindenki karácsonyfáját az Újváros téren. A köszöntők mellett most is az óvodások és iskolások műsora tette meghitté a várakozás perceit.

Az előző évekhez hasonlóan idén is felsorakoztak a gyerekek az Újváros téren, hogy felakasszák díszeiket a mindenki karácsonyfájára. A fa tetejét az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársainak segítségével érték el a fiatalok.

„Nekem az tetszett a legjobban, hogy milyen magasan voltunk. Azért jöttünk ki, mert ez egy jó foglalkozás, és hogy lett ilyen rendezvény végre. Jó volt dobálni a szaloncukrot így lentre” - mondta Plaszkó Péter.

A bolyoki városrészen immár tizenkilencedik alkalommal tartottak közös karácsonyi ünnepséget. Elsőként Szőke Gábor, római katolikus plébános szólt az összegyűltekhez. Egy történetet mesélt nekik egy angyalról, aki a szeretet, a jóság és a jó szándék vetőmagját árulja.

„Ez mind mind ott van mindannyiunkban. Nem kell a készre várni, hanem el kell kezdeni cselekedni. Itt és most kezdj el cselekedni, hogy változzon a világ körülötted, benned, hogy valóban mindenkinek szeretetteljes, áldott karácsonya legyen” - fogalmazott Szőke Gábor, római katolikus plébános.

A plébánost követően Janiczak Dávid, városunk polgármestere mondott köszöntő beszédet. Hangsúlyozta, hogy az egymásnak átnyújtott szeretetre kell koncentrálni, mert csak tőlünk függ, hogy milyen a világ.

„A világot magunk körül mi alakítjuk. Azt, amit mi kapunk, azt sugározzuk ki. Én hiszem azt, hogy ha mosolygunk egymásra, akkor ránk is vissza fognak mosolyogni. Nagyon kevés lehet az olyan eset, amikor valakire rámosolygunk, az morcosan néz vissza. Van ilyen biztos, de nagyon kevés. Én azt kívánom, hogy mosolyogjanak egymásra, töltsék meg a szívüket, a lelküket szeretettel és ezt sugározzák ki másokra is. Nemcsak most, hanem az év minden egyes napján, minden hónapban és mindig, amikor találkozunk másokkal” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Farkas Péter Barnabás, a terület képviselője is megosztotta gondolatait az ünneplőkkel. Egy rövid történeti példát szőtt beszédébe, amely a közösségi karácsonyfa állításának kezdetéről szólt.

„Csak gondoljunk bele, hogy ez a fantasztikus dolog, amelyet mi is minden évben megünneplünk, megtartunk, és mondhatni a sugárzó arcokból visszajelzést kapva bátran merem kijelenteni, hogy sikerrel, közösségi, karácsonyi megemlékezést, együttlétet tartunk, az akkor indult, amikor a legnagyobb volt a sötétség. Amikor a gyűlölet, az egyéni haszonszerzés és egyéb alantas szándékok kirobbantottak egy nagy apokalipszist, a világháborút” - mondta Farkas Péter Barnabás, területi képviselő.

A köszöntők után meggyújtották a szeretet lángját, amelyből egy-egy gyertya segítségével mindenki vihetett haza. Ezt követően az Újváros téri óvodások adtak ünnepi műsort, majd a Bolyky Tamás Általános Iskola diákjai szavaltak és énekeltek a színpadon. A parkolóban felállított sátorban szokás szerint a Bolyki Egyházközség tagjai várták a vendégeket süteménnyel és forró teával. A fiatalok szaloncukrot, míg a műsorban közreműködő gyerekek édességet kaptak jutalmul a szervezőktől.