Gyerekesély program
Hírek
2021. dec. 21.

Gyerekesély program

Élelmiszeradományt kapott tizenhat család a Gyerekesély program az ózdi járásban projekten keretein belül. A rászorulók ma délelőtt kapták meg a csomagokat.

Megpakolt dobozokkal érkeztek tizenhat családhoz a Gyerekesély program az ózdi járásban projekt koordinátorai. A pályázat célja, hogy enyhítsék a mélyszegénységben élők mindennapjait. Főként a gyermekek segítése, támogatása áll a középpontban. A délelőtti órákban egy helyi szupermarket és húsbolt állította össze az adományt, amelyben káposzta, hús, lekvár és többféle tartós élelmiszer is megtalálható.

„Három árkategóriában készítettünk össze csomagokat. A legtöbb családban, akiknek visszük, heten, nyolcan, kilencen élnek együtt, oda egy nagyobb csomagot viszünk, de olyan családokhoz is juttatunk el ma adományt, ahol például csak hárman élnek, ehhez mérten egy kisebb csomagot állítottunk össze, de ők is jól fognak belőle lakni” - mondta Derényi Éva, a Gyerekesély program szociális koordinátora.

A családok nagyon örültek az adománynak, főleg a gyerekek miatt. Sokaknak rég nem volt már része ilyen meglepetésben. A csomag egyébként az élelmiszerek mellett recepteket is tartalmaz, ami segítségül szolgálhat az alapanyagok felhasználásához. Ezek között van például a töltött káposztáé és a húsgombócé is. Így a gyerekek is bekapcsolódhatnak a sütésbe, főzésbe.

„A hétéves kislányom már magától készíti ezt a kekszes golyót, kókuszgolyót, ő biztos, hogy azt megcsinálja. Annak nagyon örül. A többit pedig majd a nagy lányokkal összehozzuk, mert még vannak páran” - nyilatkozta Zámbóné Váradi Éva.

Az ünnepek előtt fontos, hogy másokra is gondoljuk. A Gyerekesély program keretein belül tehát számos család karácsonya lesz szebb azáltal, hogy tradicionálisabb, minőségi alapanyagokból készült étel kerülhet az asztalra. A szervezők örülnek, hogy ezáltal mosolyt csalhattak a gyerekek arcára.