Sportos felajánlás
Sport
2021. dec. 21.

Sportos felajánlás

Különböző készségfejlesztő játékokkal gazdagodtak az Ózdi Városi Óvodák az ÓAM-Ózdi KC jóvoltából. Az ötletgazdák szeretnének hagyományt teremteni az akcióból.

Még december elején számoltunk be róla, hogy az ÓAM-Ózdi KC szakítva a korábbi esztendők hagyományával nem a Dobj egy macit akcióval kedveskedik a város gyermekeinek. Így a klub vezetői, alkalmazottai és szimpatizánsai összefogtak a jó ügy érdekében és különböző felajánlásokat gyűjtöttek össze. A szurkolók is becsatlakozhattak, hiszen a győztes Ferencváros U21 elleni utolsó hazai mérkőzésen egy gyűjtőládába dobhatták be azt az összeget, amivel segíteni szerették volna az Ózdi Városi Óvodák apróságait. Az akciónak köszönhetően mintegy százötvenezer forint értékű adomány gyűlt össze, amiből az oktatási intézmény által meghatározott játékokat vették meg. Ezt Vitális István technikai vezető, Nagy Péter és Kovács László a felnőtt keret tagjai, valamint Nagy-Mengyi Péter elnökségi tag szállították ki a Katona József úti intézménybe.                                                                        

„Az Ózdi Kézilabda Club játékosai, munkatársai, elnöksége és támogatói is nagyon szívesen beálltak az ügy mögé. Ennek következtében tudtuk ezeket a játékokat megvenni. Bízunk benne, hogy a gyermekek nagy örömmel fogják használni az ózdi óvodákban. Nagyon jó lesz, ha legalább olyan örömmel fogják ezt használni, mint amilyen örömmel hoztuk ezeket a játékokat nekik” - mondta Nagy-Mengyi Péter, az ÓAM-Ózdi KC elnökségi tagja.

Az Ózdi Városi Óvodák dolgozói nagy örömmel fogadták a felajánlást, hiszen a most megvásárolt eszközök a mindennapi munkában nyújtanak segítséget. A gyermekek pedig igencsak kedvelik, ha új fajta játékokat próbálhatnak ki.

„Nagyon örültek neki a dolgozók, amikor kaptuk a felajánlást miszerint az egyesület egy igen jelentős összeggel támogat minket. Ezt az óvodák között osztjuk szét. A kérésünkre különböző fejlesztő játékokat választottak. A kijelölt boltba elmentek az óvónénik, akik a csoportokat képviselték, így válogatták össze, hogy mire van szükség az adott óvodákban és csoportokban. Karácsonyi ajándéknak szánjuk, a gyerekek nagyon várják. A mindennapok során ezeket nagyon jól fogják tudni használni” - nyilatkozta Szádeczki Mónika, az Ózdi Városi Óvodák intézményvezető-helyettese.

A klub jövőre mindenképp folytatná az akciót, hiszen hagyományt szeretnének teremteni. Ha a járványhelyzet pedig engedi, akár a Dobj egy macit kezdeményezéssel is lehetne kombinálni a felajánlást.