Különleges ajándék
Hírek
2021. dec. 22.

Különleges ajándék

Közel száz rászoruló család kapott ajándékcsomagot. Kiss Sándor, az MSZP ózdi elnöke egy kislány Jézuskának írt kívánságait is teljesítette.

Lelkesen pakolták az ajándékokat az MSZP Ózdi Szervezetének irodájában. Közel száz családot készültek meglepni a csomagokkal, amelyek összeállítása közös munka eredménye. A Csapatban Ózdért Egyesületnek, az MSZP Szolidaritási Alapjának és segíteni vágyó vállalkozóknak köszönhetően gyűlt össze az a pénz, amelyből megvásárolták az ajándékokat. A korábbi évektől eltérően most rendhagyó módon juttatták célba ezeket..

„Sajnos a járványhelyzet miatt szakítanunk kellett az előző évek hagyományaival. Nem tudtuk megrendezni a Civil Ház előtt a szokásos cipősdoboz akciónkat. Az idén az aktivistáink segítségével kerestünk olyan időseket, egyedülállókat, nagycsaládosakat, akiket a Szolidaritási Alap segítségével a Csapatban Ózdért és az MSZP közreműködésével meg tudunk ajándékozni” - mondta Angyal Béla, a Csapatban Ózdért Egyesület elnöke.

A csomagokban tisztítószer, tartós élelmiszer és édesség egyaránt helyet kapott. Igyekeztek minőségi termékeket összeválogatni, hogy tényleg hasznára váljon annak, akihez elviszik. Ezeket rászoruló családok és egyedül élő idősek kapták. Az évben egy különleges ajándékot is házhoz szállítottak egy kislánynak.

„Előző években is volt szerencsénk csomagokat osztogatni és volt egy család, akinek tavaly adtunk. Neki a kisgyereke írt egy levelet nekem. Természetesen nem ő írta, hanem az édesanyja, de az előző években azt hitte, hogy az ajándékokat a Jézuska vitte, és most neki írt levelet, amiben újabb ajándékokat kért. Ezt mi teljesíteni fogjuk. Babákat, babakocsit, biciklit és hasonló dolgot. Azért fontos azt kiemelni, hogy ez a csomagosztás, ez egy nagy összefogásnak a része” - emelte ki Kiss Sándor, az MSZP Ózdi Szervezetének elnöke.

Kiss Sándor fontosnak tartja, hogy ne csak ilyenkor ajándékozzunk, mert ezek a gesztusok az év minden időszakában nagy segítséget jelentenek a rászoruló családoknak.

„Ez nekünk nagyon nagy segítség, mert sajnos ilyen szegény körülmények közt vagyunk, próbáljuk alakítgatni a kis életünket, pláne a kislányét” - fogalmazott Balatonfüredi Dezső.

Mindenki nagyon örült a meglepetésnek. Az ünnepek előtt fontos, hogy az egyedül élő idősekre is gondoljunk. Éreztessük velük, hogy nincsenek egyedül. A szervezők remélik, hogy jövőre hagyományos formában, összegyűlve tudják majd megtartani ezt az alkalmat.