Táblai karácsony
Hírek
2021. dec. 22.

Táblai karácsony

Idén újra megrendezték a Mindenki karácsonyát Táblában. A programon a helyi iskolások ünnepi műsorát láthatták a résztvevők, akiket ezt követően meg is vendégeltek.

Egy év kihagyás után idén újra megrendezték a Mindenki karácsonyát Táblában. Az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola tanulói ilyenkor ünnepi műsorral készülnek. A program fontos a helyiek számára, amely iránt minden évben nagy az érdeklődés.

„Aki nem tud felmenni a városba a Mindenki karácsonyára, az szívesen eljön hozzánk és szívesen fogadja azt az üdvözlést, amivel mi köszöntjük az embereket itt Táblában, hogy mindenkinek kellemes karácsonyt kívánunk. Ezt mindig is úgy gondoltuk, hogy a táblai iskolás gyerekek csinálnak egy nagyon komoly műsort, ami szerintem megállja a helyét városi szinten is” - mondta Csutor László, területi képviselő.

Az iskola az ünnepi műsorral a karácsonyi projekthéten belül készült, amelynek szereplői mindig az adott tanév leendő negyedikes diákjai. A kicsik előadásában a versek mellett betlehemi jeleneteket is láthattak a résztvevők. A programra mindig nagy lelkesedéssel készülnek a gyerekek, amelyben az egész osztály részt vesz.

„Mint minden, kicsit rendhagyó volt az idén. El szoktunk látogatni a helyi idősotthonba is, amelyet most sajnos a helyzetre való tekintettel nem tudtunk megtenni. Ők videón keresztül nézhették meg gyermekeink műsorát felvételről” - nyilatkozta Pénzesné Barta Krisztina, az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola igazgatója.

A jászol mellett ajándékdobozokat is felfedezhettek a megjelentek, hiszen az eseményen a jótékonykodás is előtérbe került. Az iskola munkatársai szeretetcsomagokkal kívánták szebbé tenni a rászoruló családok karácsonyát. Emellett a felkészítő tanárok munkáját is megköszönték, akik édességeket vehettek át. A folytatásban Bartha Beáta az Ózd-Sajóvárkonyi Református Egyházközség lelkésze mondta el ünnepi beszédét. Csutor László képviselői keretéből állta a vendéglátás költségeit. Így a résztvevőket lilahagymás zsíros kenyérrel, forró teával és forralt borral vendégelték meg. Emellett a gyerekeknek naranccsal, mandarinnal és szaloncukorral is kedveskedtek.