Gazdag ünnep
Hírek
2021. dec. 22.

Gazdag ünnep

Több száz kiló élelmiszert és állateledelt gyűjtöttek össze a II. János Pál Katolikus Általános Iskola diákjai. Az utolsó tanítási napon a tanulók is személyre szabott ajándékokkal gazdagodtak.

Csillogó papírba csomagolt cipős dobozokat szorongatnak a diákok a II. János Pál Katolikus Általános Iskola aulájában. Az utolsó tanítási napon ajándékokkal lepték meg az ide járó fiatalokat a sok önzetlen támogatónak köszönhetően. Az önkormányzatra és a terület képviselőjére is számíthattak ilyen tekintetben. Például az Osztrák-Magyar Európaiskola tanulói is serénykedtek, valamint a Fokoláre mozgalom képviselői is küldtek tíz családnak élelmiszert, ruházatot, lakástextilt.

„Említeném továbbá a budapesti karitászt, aki a szállítást lebonyolította. Ők is hozzátették az ajándékaikat. Tóth Sándort, iskolánk volt diákját, aki az egyik nagy mobilszolgáltató cégnél dolgozik, és hatvan gyermek vágyát teljesítették. Ő, kollégái és ózdi barátai. A Magyar Református Szeretetszolgálat is öt gyermeknek a saját kívánságát teljesítette. A helyi karitászt is szeretném említeni, aki szintén hozzájárultak ahhoz, hogy ezeknek a gyerekeknek nagyon szép karácsonya legyen, abban a tudatban, hogy van olyan kisgyermek, aki valószínűleg itt kap egyedül ajándékot” - hangsúlyozta Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola igazgatója.

Az intézmény tagóvodájával együttesen mintegy négyszázötven gyermek karácsonya válhatott most boldogabbá. Sokan személyre szóló meglepetéseket kaptak.

„Asztronauta szeretnék lenni ha felnövök, ezért kaptam egy csillagászati könyvet és egy maketthez kapcsolódó játékot” - mondta Veres Emma Réka, tanuló.

„Távirányítós autót kaptam, és annak örülök a legjobban. Minden osztálynak szólt Ági néni, és akiknek mondták a nevét, az ide lejött, és úgy osztotta ki az ajándékokat” - nyilatkozta Haraszti Benjámin Krisztián, tanuló.

Az osztálytermekben is nagy volt a nyüzsgés és az izgalom. A fiatalok egyenként bontogatták a dobozokat, osztálytársaik pedig megcsodálták mindenki ajándékát.

„Kedves kislány! Sok szeretettel gondolok rád. Boldog Karácsonyt kívánok neked és szeretteidnek. Dalma” - többek között ehhez hasonló üzenetekkel is kedveskedtek a fiataloknak. A megmozdulásnak köszönhetően a kis nebulók igazán tartalmas csomagokkal gazdagodtak.

„Körömlakk, kis ceruza, fésű, csatt, gumicukor és szaloncukor” - emelte ki Szabó Dominika Palmira, tanuló.

Ezek a gyerekek nemcsak kaptak, hanem adtak is, ugyanis kétszáz kiló tartós élelmiszert és ötven kiló állateledelt gyűjtöttek össze az adventi időszakban. Az intézményben már több éves hagyomány, hogy a karácsony közeledtével ilyen módon segítik a rászorulókat. Idén a Katolikus Karitász és a Kiskapudi Állatmenhely négylábú lakói részesülnek az adományból.