Adventi tea party
Egyház
2021. dec. 23.

Adventi tea party

Ünnepi hangulatban zajlott a katolikus közösség legutóbbi tea party-ja, amely ezúttal a zene és az irodalom köré szerveződött.

Gőzölgő tea és sütemény illata járta be a Bolyoki Rózsafüzér Királynéja római katolikus templom melletti közösségi ház épületét. A meghitt hangulat persze nem csak ennek, hanem az ünnepi időszaknak is köszönhető. A már évek óta rendszeresen megtartott tea party-k különböző témák köré szerveződnek. A megjelentek ezúttal az Advent az irodalomban és a zenében címet viselő programon vehettek részt.

„Amióta ez a közösségi ház megépült, és amióta birtokba vettük október első hetében, onnantól kezdődően nagyon sok új ember csatlakozott ehhez a családias légkörű tea party-s csapathoz. Jönnek, és azóta ugyanúgy megvannak. Már a harmadik hónapot tapossuk, és ugyanúgy jönnek ők is kéthetente. Nyilván vonzza őket az, hogy özvegyasszonyok, egyedül élnek, a gyerekek máshol vannak” - mondta Szőke Gábor, római katolikus plébános.

A már hat éve rendszeresen zajló eseményeknek a közösségi ház megépüléséig a templom hittanterme adott otthont. A résztvevők száma miatt azonban ez már szűkösnek bizonyult. Az új épület őszi birtokba vétele óta azonban már egy olyan helyen találkozhatnak, amely mind nagyságát, mind komfortfokozatát tekintve ideális.

„A résztvevők nagyon nagy lelkesedéssel készültek. Zenét hoztak, irodalmi műveket, novellákat, verseket. Van, aki a gitárját és biztos vagyok benne, hogy egy nagyon jó hangulatú estét fogunk majd együtt tölteni” - nyilatkozta Jene Andrásné, szervező.

Az eseményen elsőként Berki Alex énekelt el egy dalt a résztvevőknek. Őt többen is követték. Így volt, aki verset szavalt, de akadtak olyanok is, akik hangszerükkel érkeztek a tea party-ra. Így a jelenlévők többek között Révész Patrícia fuvolajátékát is meghallgathatták, de a gitár is előkerült. A programon valamennyi korosztály képviseltette magát, sok fiatal volt köztük. Varga Fanni már nem először vesz részt hasonló rendezvényeken.

„Ez a negyedik ilyen alkalom az advent környékén. Ez a közösség számomra olyan, mint egy második család. Annyira megszerettem az időseket” - fogalmazott Varga Fanni.

Az ünnepek alkalmával sokan nemcsak az élőkről, hanem azokról is megemlékeznek, akik már nem lehetnek közöttünk. A közösség tagjai közt volt olyan, aki ehhez kapcsolódóan egy verses, zenés összeállítással készült, amely vetítéssel is kiegészült.