Sportszerek ajándékba
Város
2021. dec. 23.

Sportszerek ajándékba

Egymillió forinttal támogatta az önkormányzat az Ózdi Rendőrkapitányságot. A testület tagjai szerettek volna hozzájárulni egy színvonalasabb környezet kialakításához.

December elején a képviselő-testület elfogadta azt a javaslatot, amellyel az Ózdi Rendőrkapitányságot egymillió forinttal jutalmazzák. Az állomány tagjai egész évben igyekeznek fenntartani a rendet, ami sokszor nagyon fárasztó. A testület tagjai úgy vélik, hogy ezt a szolgálatot az életkörülmények javításával, a sportolási lehetőség megteremtésével tudják megköszönni.

„Az önkormányzat döntése alapján egymillió forintot biztosított a rendőrségnek különböző eszközök vásárlására, mint például futópad és kondicionáló gépek. Azt szerette volna az önkormányzat, a képviselő testület elérni, hogy egy olyan életszínvonalat vagy sportolási lehetőséget tudjon biztosítani a helyi rendőröknek, amivel meg tudjuk köszönni az egész éves munkájukat” - mondta Kiss Sándor, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke.

A beszerzett tárgyakat az Ózdi Rendőrkapitányság dolgozói hivatalosan is megköszönték a testület képviselőinek. Előzetes egyeztetés alapján a fenti keretösszegnek megfelelően válogatták össze, amire szükségük volt. Az állomány tagjai rendszeresen tartanak edzéseket, azonban az eszközpark bővítésre szorult. Beszereztek többek között futópadot, elektromos gerincnyújtó padot, trx fitnesz szalagot és egy bordásfalat is. Fontos volt a pénz beosztása során, hogy az előző évektől eltérően idén ne csak 1-1 embert jutalmazzanak, hanem az egész kapitányságot meglepjék valami olyasmivel, ami a javukat szolgálja.

„Az Ózdi Rendőrkapitányság kollégái örömmel fogadták az önkormányzat egymillió forintos támogatását. Az állománynak az igényét és akaratát figyelembe véve olyan eszközök beszerzésére került sor, amely a kollégák hangulatának javítását szolgálják, valamint egészség megőrzést szolgálnak, és egy kis csapatszellemet is kialakítanak, hiszen a sport az mindannyiunk közös ügye” - nyilatkozta dr. Varga László, az Ózdi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője.

Az átadót követően közösen nézték meg a jelenlegi konditermeket, valamint azt is eldöntötték, hogy a most beszerzett sporteszközök hol kapnak majd helyet. A találkozót kötetlen beszélgetéssel és koccintással zárták.