Tizenkilencedik alkalom
Kultúra
2021. dec. 30.

Tizenkilencedik alkalom

Ismét orgonakoncertet adott Dóbisz Áron városunkban. Mára ez az esemény már hagyománnyá vált, ugyanis tizenkilencedjére szervezték meg. Felcsendültek többek között Vivaldi és Bach művei is.

Dóbisz Áron, helyi származású fiatalember már tizenkilencedik alkalommal örvendezteti meg orgonajátékával az ózdiakat. Tegnap délután a Ózd-Bolyok Római Katolikus Templomban hallgathatták az érdeklődők a változatos darabokat előadásában. Két iskolában is tanítja a fiatalokat, közel harminc növendék fejlődik a kezei alatt.


- Szeretnek a gyerekek hozzám járni. Azt nem tudom, hogy miért, hogy engem szeretnek-e vagy a zenét, vagy az órák hangulatát. De tudomásom szerint a harminc gyermekből huszonnyolc magától jár, nem a szülők unszolása miatt. Ebben a világban, amikor a legfontosabb a számítógép, a tablet és a játék, akkor nagyon nehéz megteremteni az igényt arra a klasszikus zenére, amit én képviselek, hogy egyáltalán legyen folytatása ennek a dolognak - fogalmazott Dóbisz Áron orgonaművész, zenetanár.


A délután folyamán felcsendültek többek között Vivaldi és Johann Sebastian Bach művei is. Vivaldi egyik művét közel egy éve játssza koncertjein, mert a közönség nagyon kedveli. Azonban nagyon kevés olyan hangszer van a megyében, ami alkalmas a koncertezésre. A megjelenteknek az ilyen jellegű hangversenyen való részvétel megnyugvást és feltöltődést okoz.

- Ez már egy hagyomány, és a helyiek várják Őt. Büszkék vagyunk nagyon Áronra. Az életútjából láthatják, ha betekintést nyerhetnek, hogy csodás életpályát futott be. Külföldön is és országunkban is nagy népszerűségnek örvend és rengeteg elismerése van - nyiltkozta Heltovics Miklósné szervező.


Az elmúlt közel két évtized alatt rengeteg helyen koncertezett már, de elmondása szerint Ózdra mindig szívesen érkezik haza.