Ropjuk együtt!
Kultúra
2021. dec. 30.

Ropjuk együtt!

Évzáró táncházat tartott az Ózdi Néptánc Egyesület, amelynek az Olvasó Adorján Lajos terme adott otthont. Ezek az alkalmak fontosak a szervezet életében.

Vidám hangulatban telt az Ózdi Néptánc Egyesület által szervezett évzáró táncház, amelyen a Garaboly Együttes szolgáltatta a zenét. Az Olvasó Adorján Lajos termében szervezett programra városunkon kívülről is érkeztek vendégek. A hagyományőrző szervezet produkcióit a járványhelyzet ellenére idén is számos alkalommal láthatta a közönség.

- Egy ilyen összejövetel összekovácsol mindenkit. Itt van az együttesünk, és nálunk ez már hagyomány. Minden évben megcsináljuk. Vannak vendégeink, mindenhonnan jönnek. Sajnos a Covid-os időszak borzasztó, de még így is örülök, hogy ennyien össze tudunk jönni. Az összekovácsoló ereje pedig óriási, ebben az időben ez különösen fontos. Nem jó, ha ül valaki a négy fal között. Nem! Ki kell jönni, ide kell jönni. Aki szereti a néptáncot, az jöjjön és csinálja velünk együtt - fogalmazott Tóth Zsolt Ózdi Néptánc Egyesület elnök.

Az egyesület tagjai számára a járványhelyzet ellenére is eseménydús volt az idei év. Tagjai ugyanis nem csak városunkban, hanem azon kívül is szerepeltek. Így a közönség különböző rendezvényeken is több alkalommal láthatta koreográfiájukat. Novemberben pedig többek között ők is színpadra léptek azon a jubileumi gálaműsoron, amelyet a Domaházi Hagyományőrző Egyesület fennállásának ötvenedik évfordulója alkalmából szerveztek az Olvasóban. Nemrégiben pedig a Városház téren megrendezett VII. Adventi Forgatagon szórakoztatták a résztvevőket. A mostani programra városunkon kívülről is érkeztek vendégek.

- Nagyon nagy szeretettel jöttem ide. Én most először vagyok itt. Egerből jöttünk, a Lajtha László Néptáncegyüttes pár tagjával közösen. Nagyon fontosnak tartom ezeket az összejöveteleket, így a vírus idején is. Továbbá ezek nagyon jól összekovácsolják az embereket és nagyon szuper így együtt - mondta Balog Ábel a Lajtha László Néptáncegyüttes tagja.

Mint minden szervezetnél, úgy az Ózdi Néptánc Egyesületnél is fontos az utánpótlás. A mostanihoz hasonló alkalmak sokat segíthetnek ebben, hiszen a jó hangulat, a közösséghez tartozás érzése magával ragadja az embereket. Ám az ÓNE más módon is igyekszik népszerűsíteni a néptáncot, ezért nemrégiben egy tagtoborzó videót is közzétettek.