Tiszta lappal
Hírek
2022. jan. 3.

Tiszta lappal

Az újév jellemzően a fogadalmak időszaka. A legnépszerűbb kívánság továbbra is a fogyás. A jó alvásra azonban sokan nem gondolnak, holott az alapjaiban változtathatja meg életünket.

Az újév első napja jelenthet egy új kezdetet, az előző esztendő vége pedig egyfajta lezárásként értelmezhető. Legalábbis ilyenkor sokan végeznek számvetést, amikor mérlegre állítják az elért eredményeiket és a meg nem valósult dolgokat. Persze célokat kitűzni, terveket szőni az év bármely időszakában lehet, ezért az általunk megkérdezettek ebből a szempontból nem tulajdonítanak különösebb jelentőséget az újévnek.

„Nem tudok olyat, hogy nem jól csinálok valamit. Úgyhogy nem tudok ilyet” - mondta Benedek Jánosné.

„Nem, mert úgysem tartom meg. Egyébként volt már olyan, hogy mondjuk leszokom a cigarettáról, vagy ilyesmi, de más nem nagyon” - nyilatkozta Szaniszló Miklós.

„Nem igazán, mert én már benne vagyok a korban. Minden nap örülünk, hogy felébredünk” - fogalmazott Lukács Andrásné.

Vannak, akik életkorukból, vagy más egyéb okból kifolyólag nem tesznek fogadalmakat. Ebből gondolhatnánk azt, hogy ők talán nem bíznak a jövőben. Ám ez nem feltétlenül igaz, hiszen sokan elárulták, hogy ettől függetlenül továbbra is igyekeznek pozitívan állni az elkövetkező időszakhoz. Mások pedig azért nem fogalmaznak meg ilyen jellegű terveket, mert úgy érzik, jó irányba halad az életük.

„Nincs jelentősége, hogy átléptünk egy új évbe, mert nekem tulajdonképpen minden évem, minden napom ugyanaz. Minden nap ugyanúgy élem az életemet, pozitívan. Minden nap mosolygósan, derűsen. Ha valamit szeretnék, azt nem az évhez kötöm, hanem ahhoz, hogy azt szeretném mától, szeretném most azonnal megvalósítani. Nem halogatom, nem az újévhez kötöm” - hangsúlyozta Szilák Gabriella.

A fogadalom tévőkről általánosságban elmondható, hogy az általuk meghatározott leggyakoribb célok közt van a pénzmegtakarítás, a munkahely találás, vagy a szerelembe esés. Bár ez utóbbi inkább kívánságként jelenik meg. Ám a dohányzás mellett továbbra is a fogyás a legnépszerűbb. Ezzel kapcsolatban Farkas Klaudia testépítő, gyermek fitnesz sportoktató újévi fogadalma, hogy három hölgynek segít megszabadulni túlsúlyától.

„December 24-én, karácsonyi ajándéknak szántam, hogy egy kicsit foglalkozom a túlsúllyal rendelkező emberekkel is és biztosítsunk nekik egy olyan megfelelő helyet, ahol ők is ugyanolyan jól érzik magukat, és nem feszélyezettek. Hiszen a normál testalkatú emberek is önbizalomhiánnyal küszködnek. Ez a kezdő csoportban, amit indítottam vesz részt az a három hölgy is, aki ezt megnyerte. Ők január 4-én fogják megkezdeni az első órájukat” - emelte ki Farkas Klaudia, testépítő, gyermek fitnesz sportoktató.

Az egészséggel kapcsolatos újévi fogadalmak közt kevesen választják a jó alvást, holott az alapjaiban változtathatná meg az életünket. A Magyar Alvás Szövetség közleménye szerint annak eredményeképpen erősödhet az immunrendszerünk, ellenállóbbá válunk a különböző betegségekkel szemben, és fizikai erőnlétünk is látványos fejlődésnek indulhat. Kívánságaink lajstromába a jövőben érdemes tehát ezt is belevennünk.