Idén csendesebben
Rendőrség
2022. jan. 3.

Idén csendesebben

A pirotechnikai eszközökre vonatkozó előírások figyelmen kívül hagyásából nem adódott idén munkája sem a rendőröknek sem a tűzoltóknak városunkban.

2021 utolsó hete sem telt eseménytelenül a rendőrök és a tűzoltók számára. Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai három személyt vettek őrizetbe. Egyiküket engedély nélküli gépjárművezetésért, kettőt pedig távoltartás megszegése miatt. Előállították őket, az egyik illető sorsáról már döntött is a bíróság.
 
„Az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területén december 31. és január 1. között olyan kirívó cselekmény nem történt, melynek rendőrségi foganata lett volna. Szerencsére közúti közlekedési baleset nem történt, ami a rendőrség tudomására jutott volna, és intézkednünk kellett volna. Az országos átlaghoz képest csendesebben és nyugodtabban zajlott le az óév és kezdődött meg az újév” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.  

A pirotechnikai eszközökre vonatkozó előírásokat általában szem előtt tartotta a lakosság. Ebből adódó munkája tehát nem akadt a tűzoltóknak városunkban. Világítósorokkal, karácsonyi dekorációkkal és a szilveszteri tűzijátékkal összefüggő káresethez sem riasztották az egyenruhásokat. Ezeken kívül azonban több helyen is szükség volt a segítségükre.

„Az év vége viszonylag mozgalmasan telt az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon. Gyakorlatilag mindenféle káresetben kijutott egy. Műszaki mentésből, tűzesetekből is. Illetve egy helyszínhez segítséget kértek a mentős szakemberek. Itt a bejutásban kellett segédkeznünk. Sajnos volt olyan eset is, ahol már csak a halál beálltát tudták megállapítani a szakemberek” - emelte ki Tőkés Tamás, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.  

A hatóságok munkatársai reménykednek abban, hogy az elkövetkezendő egy esztendőben kevesebb lesz a közúti baleset, emellett csökken majd a tűzesetekhez való kivonulások száma. Ha szükség van az egyenruhásokra, akkor a 112-es segélyhívó telefonszámon érheti el őket a lakosság.