Piaci körkép
Város
2022. jan. 7.

Piaci körkép

Többségében nem változtak az árak tavalyhoz képest az Ózdi Városi Piacon. Most a legtöbben a leveszöldségeket, a húst és a tésztát keresik, de gyümölcsöt is sokan visznek haza.

A szokottnál kevesebben látogattak el ma reggel az Ózdi Városi Piacra, azonban minden pultnál állt egy-két ember. Az új év nem hozott nagy változást az árak tekintetében. Több kereskedő is arról számolt be, hogy nem alakítottak áraikon, ami pozitívan érintette a vásárlókat. Volt, aki kifejezetten a mandarint emelte ki a portékák közül. Azért tartotta fontosnak, mert ez szép, minőségi termék, kedvező összegért.

„Egyáltalán nem, sőt még nagyon is jó áruink vannak, nagyon jó árban adjuk őket. Sokan megdicsérnek és örülnek is neki. Sokan vissza is jönnek ide hozzánk” - mondta Skrabák Csilla, kereskedő.

Az ünnepek előtti pörgés véget ért, így a piac is lecsendesedett. Sokan már csak a hétvégi főzéshez vásárolnak be, ezáltal egyszerre kisebb mennyiséget vásárolnak. A legkelendőbb termék így tehát a leveszöldség, a hús és a tészta. Olyanok is érkeznek azonban, akik egész hétre, előre beszerzik a szükséges hozzávalókat. Akadnak, akik az egészséges, vitamindús étrend miatt gyümölcsökkel is megpakolják szatyraikat. Ők leginkább narancsot, mandarint és almát vesznek.

„Egy kiló paprikát és két kiló csiga tésztát” - emelte ki Bartók László.

„Ugye jön a szombat, akkor be kell vásárolni, megkaptuk a főnökasszonytól a listát. Veszünk zöldséget, húst, meg egyéb ilyen dolgokat, ami szombatra és vasárnapra szükséges. Itt mindig találunk olyat, mert elég jó a választék, de ennek ellenére még szombaton, tehát holnap is kijövünk és elmegyünk az új piacra, megnézni, hogy tulajdonképpen mit is hoztak fel. Mindig van olyan, ami itt nem található meg, mert az Alföldről jönnek. Mindig be szoktunk vásárolni egy jó hétre” - nyilatkozta Bárdos István.

Sokan álltak meg a csarnok egyik végében, többek között csalamádét, paprikát és uborkát vásárolni. Az emberek nagyon kedvelik a hazai ízeket, így a hétvégi főétel mellé beszerzik ezeket a savanyúságokat is.