Győztes játszmák
Sport
2022. jan. 17.

Győztes játszmák

Az MVSI Miskolci Kisbocsok 2. számú együttese elleni győzelemmel folytatta szereplését az Ózdi Sakk Sportegyesület. A sikernek köszönhetően az ózdiak a tabella éléről várják a folytatást.

Ismét az Olvasóban fogadta soron következő ellenfelét az Ózdi Sakk Sportegyesület. A mieink ezúttal a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei csapatbajnokság 5. fordulójában voltak érdekeltek. Vendégként az MVSI Miskolci Kisbocsok 2. számú együttese érkezett városunkba, akiket már jól ismernek a helyi sakkosok. A megyeszékhelyiek fiatal koruk ellenére komoly játékerőt képviselnek.

„A mai napra a csapat összeállítása már a múlt héten megtörtént. Ismerve az ózdiak kvakitásait, akik a megyei bajnokságban az első helyre, vagy legalábbis mindenképp érmes helyre törekednek, ezért igyekeztünk minél erősebben kiállni, és méltó ellenfélként szerepelni ezen a találkozón” - mondta Homolya Gábor, az MVSI Miskolci Kisbocsok csapatkapitány-helyettese.

Mint más egyéb szakágban, így a sakkban is kiemelt jelentőségű az utánpótlás kérdése. Az új generáció igencsak fel tudja dobni egy gárda szereplését. Épp ezért az ózdiaknak is nagy hangsúlyt fektetnek a fiatalok képzésére. A mérkőzésekre való felkészülést is igyekeznek a lehető legjobban elvégezni.

„Az elsődleges feladat, hogy a fiatalokat bevonzzuk. Két fiatal tehetség jelentkezett, reméljük, hogy ez a szám a jövőben bővülni fog. Elsősorban rájuk szeretnénk építkezni. Régebben péntekenként volt egy alkalom, amikor összejártunk gyakorolni, ez adta tulajdonképpen az edzést. Most ez a vírusos helyzet kicsit átformálta ezt, mindenki otthonról, online próbálja meg megvalósítani a készülést” - mondta Molnár Milán, az Ózdi Sakk Sportegyesület elnöke.

Az összecsapást végül 8,5–3,5 arányban az ózdiak nyerték meg. A győzelemnek köszönhetően a mieink a tabella éléről várják a folytatást. Az MVSI Miskolci Kisbocsok 2. számú csapata pedig a második pozícióból vág neki a 6. fordulónak.