Gyengébb időszak
Város
2022. jan. 21.

Gyengébb időszak

Forgalom-visszaesés tapasztalható az ózdi piacon az év első hónapjában, amit részben a hideg időjárás okoz. Ám a kereskedők több módon is igyekeznek javítani a helyzeten.

Szinte alig egy-két vásárló fordult meg a Vásárcsarnokban a délelőtti órákban, ám a kínálat, mint ahogyan eddig is, bőséges volt a standoknál. A téli időszakban a gyümölcsök közül a citrusfélék, így a narancs, a mandarin slágernek számít, de sokan keresik a gyömbért is, ami nagyon jó immunerősítő. Emellett a vitaminokban gazdag kimért és dobozos savanyúság is elérhető. Az év eleje nem könnyű időszak az árusok számára, ám több olyan lehetőség is van, amivel javíthatnak ezen.

„A piaci forgalomról annyit lehetne elmondani az új évben, hogy nem büszkélkedhetünk vele. Eléggé visszaesett a forgalmunk. Ezt a hideg mindenféleképpen befolyásolja. Ám igyekszünk a piac forgalmát fellendíteni. Ennek érdekében jó minőségű áruval látjuk el a kedves ózdi vevőket. Bízunk abban, hogy a termékeink vetekednek a multik termékeivel. Árban mindenféleképpen jobbak vagyunk, és nagyon sok magyar termékkel tudunk szolgálni a kedves vevők részére” - emelte ki Fedora István, kereskedő.

A burgonyafélékkel kapcsolatban a vevőknek gyakran vannak fenntartásaik, hiszen a fagyos levegő kissé édeskés ízt eredményezhet. Ezt azonban szabad szemmel is meg lehet állapítani, hiszen az ilyen növény meleg helyiségben kissé megereszkedik, olykor vizet enged. A héján pedig foltosodást lehet észrevenni. Ám a kereskedők ügyelnek arra, hogy ez ne forduljon elő, ezért a termékeket fűtött helyiségben tárolják. Az almával kapcsolatban azonban elmondható, hogy az sokkal jobban bírja a hideget. Így abban a tartós mínuszok sem okoznak minőségi romlást. Az élelmiszerek mellett persze egyéb dolgokat is beszerezhetünk a piacon. Így volt, aki a virágárus stand felé vette az irányt.

„Nagyon szép selyem virágok vannak, amik teljesen élethűek. Szálasak, cserepesek. Dekorációs termékek is vannak a kínálatban. Van sok szép minden, úgyhogy tudnak válogatni a kedves vevők” - mondta Mester Gáborné, kereskedő.

Az év első két hónapja forgalom szempontjából a virágárusok számára sem túl könnyű időszak, hiszen az első olyan ünnep, amikor nagyobb keresletre számíthatnak, a nőnap. Persze születésnapra, névnapra, vagy egyéb alkalmakra ilyenkor is sokan vásárolnak virágot. Emellett azoknak sem kell üres kézzel hazatérniük, akik valamilyen lakásdekorációt keresnek, hiszen ezekből most is nagy a kínálat. Így többek között ajtó- és asztali díszekből is válogathatnak az érdeklődők.