Állandó probléma
Város
2022. jan. 28.

Állandó probléma

Egy szemetes ingatlan jelent problémát Tábla városrészben. A tulajdonos külföldre költözött, időközben pedig ismeretlen személyek háztartási hulladékot hordtak a területre.

Hosszú évek óta nem lakják azt az ingatlant Tábla városrészben, ahová valakik, ismeretlen helyről oda hordják a szemetet. A régi lakók ugyanis külföldre költöztek. A problémát viszont fokozza az, hogy nem tudják pontosan, hogy hol tartózkodik a hölgy. A terület képviselője már többször felkereste az Ózd Városi Rendészetet ezzel az üggyel kapcsolatban. Az eljárás azonban hosszabb procedúrát vonhat maga után.

„Ha az ingatlan üresen áll, lakatlan, akkor levél formájában felszólítjuk a tulajdonost. Ezt követően van egy közigazgatási határidő. Ha ez letelik, és addig nem tett eleget tisztán tartási kötelezettségének, akkor a levelet a Polgármesteri Hivatal Hatósági Osztályának megcímezzük újra. Tehát tovább folytatjuk az eljárást. Ennek függvényében kerül kiszabásra a bírság, vagy közben eleget tehet tisztán tartási kötelezettségének” - mondta Kovács Imre, az Ózd Városi Rendészet közterület felügyelője.

Nem ez az első eset, hogy közigazgatási eljárást indítottak az ingatlan tulajdonosa ellen. Az Ózd Városi Rendészet kérésére az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársainak közbenjárásával sikerült rendezni a porta körüli állapotokat, vagyis lekaszálták a füvet a tulajdonos helyett. A környéken élők sem szokták látni, hogy kik és hogyan szállítják a területre a háztartási hulladékot.

„Mivel nincs kapu, és nem is ülhetünk itt állandóan, így komoly odafigyelést igényelne például a szomszédoktól is, hogy többet megtudjunk a szemetelők kilétéről. Hogyha valaki látná például az autó színét, márkáját, ami alapján fogást találhatnánk rajtuk, az nagy segítség volna. Vannak lakók, akik odafigyelnek. Ha ők engem erről tájékoztatnak, akkor én rögtön szólok a hatóságnak. Én személy szerint csak mint közvetítő tudok ebben szerepelni” - nyilatkozta Csutor László, területi képviselő.

Nagyban nehezíti a háztartási hulladék eltávolíttatását az is, hogy mivel magántulajdonban van a terület, senki nem lépheti át a porta határát. Tehát azok a személyek sem mehettek volna be, akik odavitték a szemetet. A terület képviselője mihamarabb szeretné megszüntetni ezt az állapotot, azonban amíg a tulajdonos tartózkodási helye ismeretlen, valószínűleg nem fog változni a helyzet.