Rabolt, de elfogták
Hírek
2022. febr. 7.

Rabolt, de elfogták

Kabátokat rabolt egy ózdi férfi, de hamar rendőrkézen végezte. Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai két órán belül felkutatták és elfogták a tettest.

A gyanúsított 2022. február 4-én a délutáni órákban a Vasvár úton találkozott egy ismerősével. Beszélgetni kezdtek, majd felpróbálta a sértett ruháját az elkövető. A gyanúsított felajánlotta, hogy cseréljék el a kabátjukat, de az ismerőse ezt nem akarta. A ruhanemű nem került vissza a gazdájához, akit még bántalmaztak is. Így eljárás indult a 23 éves helyi férfivel szemben rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt.

„Még múlt héten pénteken elkérte egy ott tartózkodó fiatal személy kabátját felpróbálás címszóval. Amikor a sértett kérte volna vissza a kabátját a gyanúsított nem adta azt vissza, illetve több alkalommal ököllel arcon ütötte a sértettet. Kollégáim gyors és szakszerű intézkedését követően a férfi elfogásra került, előállították az Ózdi Rendőrkapitányságra. Gyanúsított kihallgatását követően őrizetbe vették, és gondoskodtak előzetes letartóztatásáról” - nyilatkozta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Az ózdi rendőrök a sértett bejelentését követően két órán belül fel tudták kutatni és elfogni a gyanúsítottat, valamint a kabátot is lefoglalták tőle.

A rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy amennyiben mégis áldozattá válnának mihamarabb értesítjük a hatóságokat a 112-es segélyhívószámon. Ahogy a példa is mutatja, hogy amennyiben forró nyomon tudnak elindulni, úgy a legtöbb esetben néhány órán belül meglehet a tettes.

A rablás egyébként egy vagyon elleni erőszakos bűncselekmény, amely nem csak a tulajdonviszonyokat, hanem a személyi, cselekvési szabadságot is támadja. Napjainkban figyelemmel a bírói gyakorlatra, az egyik legsúlyosabb megítélés alá eső bűncselekmény. Aki valaki ellen erőszakot, illetve az élet vagy a testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.