Fontos megmérettetés
Oktatás
2022. febr. 9.

Fontos megmérettetés

Szép helyezést értek el ózdi tanulók több Egerben meghirdetett biológia versenyen. Gyetvai Panna harmadik, míg Tóth Kristóf Tibor ötödik helyezést ért el.

A Bolyky Tamás Általános Iskola tanulói számtalan versenyen indulnak el egy tanévben. Legtöbbször ezeken az alkalmakon kimagasló teljesítményt nyújtanak. Most két nyolcadikos fiatal indult egri iskolákban biológia megmérettetésen, ahol Gyetvai Panna harmadik, míg Tóth Kristóf Tibor ötödik helyezést ért el. Mindkét diák esetében nagy jelentőséggel bírnak az elért eredmények, hiszen emelt szintű biológia-kémia szakon szeretnének továbbtanulni.

„Kollégámmal együtt biztosítottunk a tanulóknak plusz felkészülési lehetőséget, illetve szakkörök keretében arra helyeztük a hangsúlyt, hogy átvegyük velük az ötödikes és hatodikos természettudományos ismereteket és a hetedikes, nyolcadikos biológiát, illetve kémiából szintén a hetedikes, nyolcadikos anyagot, mert ezeket csak tavaly kezdték el megismerni a fiatalok” - mondta dr. Kocskáné Husonyica Krisztina, a Bolyky Tamás Általános Iskola pedagógusa.

Kémiából a számítási feladatokra, biológiából pedig a sejtbiológiára, valamint a kísérletekre fektettek nagyobb hangsúlyt, hiszen ezek a típusok sokszor fejtörést jelentenek a diákoknak. Egyik tantárgyat sem oktatják magas óraszámban a természettudományos tárgyak közül, így otthon is több energiát kellett fordítaniuk a fiataloknak a tanulásra.

„Mindenféle, igen kreatív feladatok voltak. Gyakorlati, kísérleti dolgok is voltak. Állatokkal, növényekkel és az emberi testtel kapcsolatos feladványokkal is találkoztam” - nyilatkozta Gyetvai Panna, a Bolyky Tamás Általános Iskola diákja.

„Az egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium által meghirdetett biológia és kémia versenyre jelentkeztem. Az első forduló online történt, a másodikra kellett elmenni az iskolába. A feladatok érdekesek voltak, máshogyan hirdették meg. Főleg hatodikos, hetedikes feladatok voltak főleg a biológiában, de a kémia nehezebb volt. A biológiában értem el az ötödik helyezést” - emelte ki Tóth Kristóf Tibor, a Bolyky Tamás Általános Iskola diákja.

A diákokat dr. Kocskáné Husonyica Krisztina és Barta Róbert pedagógusok készítették fel. A nemrégiben lebonyolított központi írásbeli felvételin is szép eredményeket értek el az intézmény tanulói, hiszen Vámos Viktor és Borbás Bálint írta a városban a legmagasabb pontszámú feladatlapot. Az iskola tanulói e pillanatban is több versenyre készülnek, így még tovább öregbíthetik intézményeik és városunk hírnevét.