Virág és csokoládé
Hírek
2022. febr. 14.

Virág és csokoládé

Idén is sokan kerestek szerelmüknek ajándékot Valentin-nap alkalmából. A legkedveltebb termékek most is a rózsák, virágcsokrok, szív motívumos ajándéktárgyak és édességek voltak.

Városunkban már hagyomány, hogy különleges választékkal várják a vásárlókat az üzletek Valentin-nap alkalmából. Már a kirakat dekorációja láttán is arra következtethetünk, hogy az egyik virágboltban nagy erőkkel készültek most is a szerelmesek ünnepére. Ilyenkor sokan keresik a megfelelő ajándékot kedvesüknek. Népszerű termék a csokoládé, a szív alakú párna, illetve a plüssök is. Emellett a virágboltokban is megnövekszik a forgalom ezekben a napokban, ahol különleges kreációkkal, vágott és cserepes növényekkel is készülnek az érdeklődők számára.

„Szerintem a mai nap tulajdonképpen még mindig leginkább a vörös rózsáról szól, tehát az a mérvadó a mai nap forgalmára. Azon kívül nagyon kedveltek a kis tavaszi csokrok. Most ugye van egy névnap is egyébként, a Líviákat ünneplik ma, és tulajdonképpen névnapi csokrokat is készítünk, de úgy gondolom, hogy a legtöbb a vörös rózsa, amit szeretnek” - emelte ki Hercska Istvánné, a Joli Virágbolt üzletvezetője.

Népszerű még az örök rózsa és az előre elkészített, kifejezetten erre a napra kreált, szív alakú csokortartós virág is. A bolt üzletvezetője azt is elmondta, hogy a fiatal és idősebb vendégek számának aránya szinte ugyanakkora, bár előbbiek sokkal merészebben választanak ajándékot, míg utóbbiak a jól megszokott sémát követik. Az általunk megkérdezettek véleménye egyébként megoszlik a Valentin-napot illetően.

„Virágot veszek a feleségemnek. Ez a szeretet ünnepe, azért szoktuk ünnepelni” - mondta Fabriciusz Norbert.

„Az egy elég összetett ünnep, aki már gyakorlatot szerzett benne, azok valószínű megtartják. Én már ehhez egy kicsit öreg vagyok” - nyilatkozta Orbán Dezső.

„Szerintem a mai világban az hogy Valentin-nap, az csak egy nap. Nem csak ilyenkor kell kedvesnek, szerelmesnek lenni, szeretni a másikat, hanem akkor, amikor baj van és minden nap. Ezt gondolom” - hangsúlyozta Harkály Ildikó.

A Valentin név magyar megfelelője egyébként a Bálint. A 3. században élt Bálint püspök titokban eskette meg a szerelmes párokat, a közhiedelem szerint ezért lett halála után az ő védőszentjük. A szerelmesek ünnepének hagyománya egészen az ókori Rómáig nyúlik vissza. Magyarországon az 1990-es években kezdett elterjedni, mára pedig hazánkban is egyre többen lepik meg párjukat ebből az alkalomból.