Párkapcsolati válság
Egyház
2022. febr. 17.

Párkapcsolati válság

A házasság volt a legújabb témája a keresztény filmklubnak, amelyben A dal című alkotást tekintették meg a résztvevők. Ezt követően beszélgetésre is lehetőség nyílt.

Jed King, a tehetséges fiatal énekes-dalszerző és családjának története bontakozott ki a keresztény filmklub legutóbbi eseményén, amelynek az Ózdi Görögkatolikus Parókia mozi helyisége adott otthont tegnap este. A témaválasztás nem véletlen, hiszen az az országos hatókörű, Házasság Hetéhez kapcsolódik. Az klub már évek óta működik, amelynek keretében havonta egy-két alkalommal találkoznak az érdeklődők.

„Nagyon jó ide járni, nemcsak kimondottan a filmklubra, hanem több programra is szeretünk eljárni. Nagyon jó együtt lenni az ide járókkal és egyszerűen nagyon családias az egésznek a hangulata. Én nagyon megtaláltam itt a számításomat” - mondta Bodnár Jánosné.

A keresztény filmklub már hagyománnyá vált a közösségben, amelyet négy-öt éve szerveznek meg. Az egyes alkotások kiválasztása nem egy meghatározott tematika alapján történik. Sokkal inkább szempont az, hogy az adott filmalkotás mennyire tudja megszólítani az embereket. Az évek során kialakult már egy törzsgárda, amelynek korosztályos összetétele vegyesnek mondható. A mostani eseményre választott történetben szereplő sztár élete egyre inkább összeegyeztethetetlen családi életével, amely végül válságba jut. Az ál-dokumentumfilmben megfogalmazott probléma sajnos igen életszerű, így az jól illik a napokban zajló Házasság Hete programsorozathoz. Hiszen egy párkapcsolatnak árnyoldalai is vannak.

„Mindig fontos az, hogy bele tudjunk helyezkedni egy-egy filmbe, a szereplők életébe. Ne mindig felülről próbáljuk meg mi megmondani az igazságot és a helyes megoldást, hanem próbáljunk meg együtt érezni a szereplőkkel. Talán ez a mai filmben is sikerülni fog, akár férfiként, akár hölgyként veszünk részt ezen a filmvetítésen” - nyilatkozta Bodnár Dániel, görögkatolikus parókus.

A klub, mint közösségi forma lényege persze nemcsak a filmalkotások megtekintése, hanem az azokkal kapcsolatban megfogalmazott érzések, vélemények megosztása, megtárgyalása is. Így válik egy program teljessé, amelyhez egyébként időnként külsős vendégek is csatlakoznak. A Házasság Heti események sora azonban még nem ért véget, hiszen annak keretén belül idén is egy vetélkedőt hirdettek meg a párkapcsolatban élők számára. A feladatok az Ózdi Görögkatolikus Parókia honlapján a Szerelmi kalandtúra fülre kattintva érhetők el.